2023, anul obscurității fotbalului târgoviștean! 2024, perioada februarie-martie, poate aduce lumina sub Turn

8329

Dacă în viața noastră, cu bune și rele, anii care nu ne-au satisfăcut pot fi eliminați prin… uitare, în fotbal nu prea merge. În primul rând, pentru că aici sezoanele se întind pe câte două jumătăți de ani diferiți și, în plus, decepțiile înseamnă, uneori, coborâri pe scara valorică, adică retrogradări. Desigur, și fotbalul face parte din viața noastră (și cât de mult!), motiv pentru care prelungirea… obscurității, de la un an la altul, ne afectează serios pe toți împătimiții acestui sport. Retrogradarea Chindiei din SuperLigă, după sezonul 2022-2023, își prelungește bezna și în anul 2024 până, cel puțin, la încheierea sezonului acesta. Lumina va apărea odată cu revenirea echipei în primul eșalon. Dar, oare, se va întâmpla așa? Încheiem acest an cu o minimă speranță, pentru că semnele autentice ale play-off-ului deocamdată sunt în ceață. Cernitul an 2023 nu poate fi uitat ușor. El cuprinde și retrogradarea, dar și pierderea busolei, în liga secundă, pentru Chindia. Dintr-o echipă apreciată oarecum, navetistă în 4 sezoane (fără un meci!), echipa târgovișteană s-a înecat în fața propriului public, precum un soldat care a venit viu de pe front, pentru a muri lângă cei dragi.

Păcătos an, 2023! Nu ne-a lăsat nimic pentru pomul de iarnă

Nu a fost prima retrogradare a unei echipe fanion a Târgoviștei. Au pățit-o Metalul, CS-ul, chiar și „Micul Ajax”, însă, aceasta din 2023 a fost cea mai dureroasă. S-a produs după cea mai lungă prezență în primul eșalon și exact în momentul inaugurării noii arene „Eugen Popescu”. Dacă evoluțiile Chindiei, în Liga a 2-a, ar fi fost așa cum am sperat cu toții, chiar dacă, practic, era vorba de o altă echipă, cu același nume, uitarea ne-ar fi descrețit frunțile și acum eram cu un picior în SuperLigă. Dar, pentru că 2023 nu își terminase… întunecimea pe care o emanase asupra echipei dâmbovițene, și-a continuat eclipsarea până la ultima partidă, cea cu Chiajna. Păcătos an, 2023! Nu ne-a lăsat nimic pentru pomul de iarnă, măcar locul 6, ultimul din play-off. Se spune că „viața e și cum și-o face omul”. În situația aceasta, pluralul se impune și ar trebui să întocmim o listă lungă din care să nu lipsească Ghergu, Toni Petrea, Militaru, Miriuță… Dar, ce folos, punctele care s-au dus pe Ialomița, nu se mai întorc. Chiar și în aceste ultime zile, fatidicul an 2023 mai aduce câte o veste rea din ograda Chindiei. Mai bine să-l lăsăm în obscuritatea lui și să sperăm că următorul, 2024, va aduce lumina de care are nevoie fotbalul Cetății.

Să așteptăm anul 2024, cu încredere!

Reîntoarcerea echipei noastre în SuperLigă, după numai un an, ar șterge toate decepțiile și neîmplinirile pentru care am suferit și lăcrimat în acest an, noi suporterii și jurnaliștii, pentru că cei implicați direct nu cred că au avut asemenea trăiri. La retrogradare, doar Șerban și-a șters lacrimile, Popa și Neguț au lăsat capul în jos, să… pară supărați. Iar după jocul cu Chiajna, singurul afectat părea Cornel Dinu. Ceilalți… oameni cu caractere puternice! Atunci, mi-am adus aminte că și pe Ronaldo sau Pele i-am văzut plângând… O, dar ce comparație am făcut! Să așteptăm anul 2024, cu încredere. După 3 meciuri ale Chindiei, vom ști încotro o duce soarta: play-off și speranțe de promovare, sau…

Foto: Daniel Dumbravă

VASILE NEAGU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here