Marco Dulca, desemnat fotbalistul anului dintre „stranieri”! „Sunt super încântat, mă bucur mult pentru acest premiu”

1110

Marco Dulca face parte din lista foarte scurtă a câștigătorilor Anchetelor Sport Impact cu punctaj maxim (36). Mijlocașul Chindiei a fost preferatul tuturor categoriilor de votanți, după un an apreciat în tricoul formației târgoviștene. A contat foarte mult și prezența sa la Jocurile Olimpice, unde a evoluat titular pentru naționala României în toate meciurile. Dulca a fost primul jucător din istoria fotbalului dâmbovițean, prezent la Olimpiadă, în momentul în care activa pentru un club din județul nostru. Podiumul „stranierilor”, o secțiune nouă în  Anchetele Sport Impact, a fost completat de alți doi jucători de valoare, Paul Iacob și Tiberiu Căpușă, ultimul convocat la naționala de seniori în 2021, pentru care a și evoluat într-un amical pe Wembley, cu Anglia. Au mai prins Top 10, Cătălin Căbuz, Vadim Rață, Doru Popadiuc, Daniel Celea, Andrei Pițian, Denis Dumitrașcu și Simo Roumpoulaku.

A primit vestea în Maldive

Marco Dulca (22 de ani) a profitat de scurta perioadă de vacanță oferită de club și a plecat alături de iubită, tenismena Mihaela Buzărnescu, într-o vacanță exotică, în Insulele Maldive. Chiar dacă se află la 6.500 km depărtare, Marco a primit cu încântare vestea că a fost desemnat Fotbalistul anului în Dâmbovița dintre „stranieri”. „Sunt super încântat! Mă bucur mult pentru acest premiu, mă onorează și mă motivează! Le mulțumesc tuturor pentru voturi! Sărbători fericite!”. Marco Dulca a adunat peste 50 de meciuri jucate în tricoul Chindiei, pentru care a bifat două goluri în acest an.

Cum s-a votat

Dacă publicul a votat sub formă de comentarii, specialiștii și jurnaliștii au fost aleși de noi, în număr de 10 pentru fiecare categorie. Lista specialiștilor, care au acceptat să-și prezinte opțiunile, i-a cuprins pe Șerban Necșulescu, Dumitru Nistor, Ionel Pitaru, Ciprian Popa, Ciprian Prisăcaru, Marius Rotaru, Cosmin Toboșaru, Gheorghe Tzitzeclis, Augustin Voinea sau Cătălin Vremăroiu (în ordinea alfabetică). Din partea jurnaliștilor, au nominalizat Adrian Albu, Andrei&Tinel Aldea, Gabriel Degeratu, Liviu Dobre, Marius Dumitrache, Bogdan Gheorghe, Alexandru Istrate, Costin Mihai, Ionuț Parghel și Cosmin Sava. Facem precizarea că nu au fost luate în calcul mesajele cititorilor ce au nominalizat fotbaliști dâmbovițeni, nominalizări care intrau la altă secțiune. Va urma secțiunea Cel mai bun sportiv dâmbovițean.

 

Clasament final

1. Marco Dulca (Chindia Târgoviște) – 36p

2. Paul Iacob (Chindia Târgoviște) – 30p

3. Tiberiu Căpușă (Chindia Târgoviște) – 23p

4. Cătălin Căbuz (Chindia Târgoviște / Farul Constanța) – 20p

5. Vadim Rață (Chindia Târgoviște / FC Voluntari) – 13,5p

6. Doru Popadiuc (Chindia Târgoviște / Poli Iași) – 10,5p

7. Daniel Celea (Chindia Târgoviște) – 4p

7. Andrei Pițian (Chindia Târgoviște / FC Argeș) – 4p

9. Denis Dumitrașcu (Chindia Târgoviște / FC Argeș) – 3,5p

10. Simo Roumpoulaku (Chindia Târgoviște / UTA) – 3p

 

Clasament cititori

1. Marco Dulca – 12p

2. Paul Iacob – 10p

3. Cătălin Căbuz – 8p

4. Tiberiu Căpușă – 7p

 

Clasament specialiști

1. Marco Dulca – 12p

2. Paul Iacob – 10p

3. Tiberiu Căpușă – 8p

4. Vadim Rață – 7p

5. Cătălin Căbuz – 5,5p

5. Doru Popadiuc – 5,5p

7. Daniel Celea – 4p

8. Denis Dumitrașcu – 3p

 

Clasament jurnaliști

1. Marco Dulca – 12p

2. Paul Iacob – 10p

3. Tiberiu Căpușă – 8p

4. Cătălin Căbuz – 6,5p

4. Vadim Rață – 6,5p

6. Doru Popadiuc – 5p

7. Andrei Pițian – 4p

8. Simo Roumpoulaku – 3p

9. Mikael Cantave – 2p

10. Nikolaos Baxevanos – 0,5p

10. Denis Dumitrașcu – 0,5p

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here