Diana Vlăsceanu e regina sportului dâmbovițean! „Mi-am dorit enorm ca 2021 să fie anul meu”

805

2021 este anul luptătoarei Diana Vlăsceanu, desemnată numărul 1 atât în Anchetele Sport Impact, cât și la Gala Sportului Dâmbovițean. Diana a fost preferata specialiștilor, dar și a jurnaliștilor, într-un an în care a excelat la U23, devenind campioană a României, apoi medaliată la Campionatul European (bronz, cat. 76 kg), dar și la Europenele de lupte pe plajă. Luptătoarea de la CSM Târgoviște a fost prezentă și la Campionatul Mondial U23, fără însă a mai prinde podiumul. Pe locul 2 am întâlnit o situație inedită, cu trei sportivi seniori având același punctaj, tenismena Sorana Cîrstea (39 WTA), pugilistul Cătălin Cristea (vicecampion național) și baschetbalista Ancuța Stoenescu (prezentă la Jocurile Olimpice cu naționala României de 3×3). Au mai intrat în Top 10, Simona Ionescu (lupte), Darius Movileanu (tenis de masă), Rodica Buterez (volei), David Neacșu (înot), Vlăduț Mocanu (karate) și Mihaela Radu (box).

Diana: „Sunt impresionată și onorată”

Prezența pe podium la un Campionat European i-a asigurat Dianei Vlăsceanu (22 de ani), în mare parte, titlul suprem la nivelul sportului dâmbovițean, anul 2021. Un premiu cu mare greutate, ținând cont de numele mari pe care le-a lăsat în urmă. „Mi-am dorit enorm ca 2021 să fie anul meu. Dar, având în vedere accidentările pe care le-am avut, nu eram foarte sigură că o să reușesc. Le mulțumesc din suflet celor care m-au votat și le sunt recunoscătoare! Nu mă așteptam să fiu votată Sportiva anului în Dâmbovița, ținând cont că la nivelul județului sunt sportivi de mare valoare, cu prezențe la marile competiții internaționale. Sunt impresionată și onorată. Sărbători fericite, tuturor”, a transmis regina sportului dâmbovițean.

Cum s-a votat

Dacă publicul online a fost prea puțin interesat de această secțiune, specialiștii și jurnaliștii au decis clasamentul final. Iar ei au fost aleși de noi, în număr de 10 pentru fiecare categorie. Lista specialiștilor i-a cuprins pe Alexandru Badea, Marius Costache, Marian Enache, Robert Harabagiu, Vasile Lupașc, Claudiu Mănescu, Cătălin Olteanu, Ciprian Prisăcaru, Cristian Savu și Cătălin Tănase (în ordinea alfabetică). Din partea jurnaliștilor, au nominalizat Adrian Albu, Andrei&Tinel Aldea, Gabriel Degeratu, Liviu Dobre, Marius Dumitrache, Bogdan Gheorghe, Alexandru Istrate, Costin Mihai, Ionuț Parghel și Cosmin Sava. Va urma secțiunea Cel mai bun antrenor dâmbovițean (alte sporturi decât fotbal).

Clasament final

1. Diana Vlăsceanu (lupte, CSM Târgoviște) – 24p

2. Sorana Cîrstea (tenis, CSM București) – 15p

2. Cătălin Cristea (box, CSM Târgoviște) – 15p

2. Anca Stoenescu (baschet, CSM Târgoviște) – 15p

5. Simona Ionescu (lupte, CSȘ – CSM Târgoviște) – 7,5p

5. Darius Movileanu (tenis de masă, CSA Steaua București) – 7,5p

7. Rodica Buterez (volei, CSM Târgoviște) – 6p

8. David Neacșu (înot, CSM Târgoviște) – 5,5p

9. Vlăduț Mocanu (karate, CS Târgoviște) – 5p

10. Mihaela Radu (box, CSM Târgoviște) – 4p

Clasament specialiști

1. Diana Vlăsceanu – 12p

2. Anca Stoenescu – 10p

3. Cătălin Cristea – 7,5p

3. Simona Ionescu – 7,5p

5. Sorana Cîrstea – 5p

5. Vlăduț Mocanu – 5p

5. David Neacșu – 5p

8. Ana Maria Balache – 2p

8. Diana Calotă – 2p

8. Florin Maghiran – 2p

Clasament jurnaliști

1. Diana Vlăsceanu – 12p

2. Sorana Cîrstea – 10p

3. Cătălin Cristea – 7,5p

3. Darius Movileanu – 7,5p

5. Rodica Buterez – 6p

6. Anca Stoenescu – 5p

7. Mihaela Radu – 4p

8. Denisa Fodor – 2,5p

8. Mihnea Ștefan – 2,5p

10. David Neacșu – 0,5p

10. Gabriel Pleșa – 0,5p

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here