Chindia e brand, nu cârciumă! Victoriile trebuie să aducă bucurie și nu jigniri

2555

Sport Show. Columna TV. Luni. 29 octombrie 2018. Invitați Cătălin Mișu, patronul Regata, unul din sponsorii Chindiei, și Cătălin Furtună, vicepreședintele liderului din Liga a 2-a. Emisiunea curge liniștit, se expun păreri, într-o diversitate de opinii, iar concluzia este că echipa are nevoie de susținere și de liniște. Chiar dacă l-a contestat în ultimii ani pe președintele Marcel Ghergu, Furtună etalează acum un discurs decent, cu nuanțe de fair-play. Cătălin Mișu propune o întâlnire bărbătească între cei doi, în trecut amici, o masă rotundă, la care să-i adune pe toți cei care pun orgoliile mai presus de interesele clubului. Solidaritatea să ia locul dezbinării, dușmănia să fie înlocuită cu eleganța, iar jignirile să dispară din repertoriul celui mai important club din sportul dâmbovițean. Încercăm un dialog telefonic cu președintele Chindiei, Marcel Ghergu, din care redăm câteva pasaje, fără niciun comentariu. Vă lăsăm pe dumneavoastră să trageți concluziile. Nu înainte de a parcurge materialul prezentat de SportImpact.ro la numirea ca antrenor a lui Viorel Moldovan (click aici). Dar și reacția directorului sportiv ciprian iugulescu la adresa noastră, după meciul cu Ripensia Timișoara: „A venit și milogul ăsta la meci? Băga-mi-aș p… în mă-sa!”. În ciuda acestor derapaje, noi vom rămâne alături de Chindia Târgoviște și o vom susține în lupta pentru promovarea în Liga 1.

Moderator: Ați primit aprecieri pentru victoriile obținute, felicitări, au fost și mici reproșuri. S-a ajuns la concluzia că e nevoie de dialog și de unitate pentru a merge uniți către promovare.

Ghergu: Păi și cine vă oprește? Cine v-a oprit până acum să dialogați cu noi? A fost opțiunea dumneavoastră de a nu veni la jocuri, de a nu mai scrie, după aceea ați revenit.

Mișu: Domnule Ghergu, ați intrat pe fir să ne certați?

Ghergu: Bă, Cătă, n-am intrat să cert pe nimeni, eu răspund la o întrebare.

Mișu: Poate nu ai fost atent sau nu ai urmărit emisiunea. De ce nu vă întâlniți cu domnul Furtună, să îngropați securea războiului? Să fie o discuție constructivă, în care să lămurim ce a fost și să dispară animozitățile și frecușurile astea.

Ghergu: Ce să lămurim Cătălin? Ce ar fi de lămurit?

Moderator: De exemplu, de ce nu sunt consultați în luarea deciziilor și membrii Consiliului Director, vicepreședintele și secretarul?

Ghergu: Din punctul meu de vedere, dacă nu au fost prezenți la toate acțiunile clubului, ce să mai…

Moderator: De ce nu se organizează conferințe de presă înainte de meciuri, cu jucători, antrenori?

Ghergu: Când am organizat conferință de presă, nu ați putut sau nu ați vrut să veniți.

Moderator: Am venit la conferințele de presă ori de câte ori am putut.

Furtună: Conferința de presă nu se organizează doar pentru un jurnalist, e invitată toată presa.

Ghergu: Ați venit la prima conferință de presă, la numirea lui Viorel Moldovan, și toată lumea a sărit pe el, că nu a mai antrenat, că e o alegere greșită.

Mișu: Marcele, presa e liberă, presa spune ce vrea. Nu a mai antrenat de doi ani, ăsta era adevărul. Ce vreți să spună presa, că Viorel Moldovan a antrenat la Real Madrid?

Moderator: Sunteți într-o mare eroare, eu nu am spus niciodată acest lucru la acea conferință de presă. Sunteți foarte agresiv cu noi. Ne certați, ne luați la întrebări, sunteți președintele Chindiei Târgoviște, vă faceți de râs în direct.

Ghergu: Nu mă comparați pe mine cu dumneavoastră și cu ce faceți acolo în emisiune. Este inadmisibil să mă puneți pe mine sau pe colaboratorii mei într-o situație din asta.

Moderator: Chiar nu ne comparăm, știu ce pregătire aveți, fără studii superioare. Și nu mă compar nici cu acei colaboratori ai dumneavoastră, care ne înjură la meciuri. Am încercat să detensionăm atmosfera, să lăsăm orgoliile, să fim uniți. Dumneavoastră nu vreți unitate, prin atitudinea pe care o aveți.

Ghergu: În ce calitate dați verdicte la Chindia Târgoviște?

Moderator: Nu mai am voie să-mi expun o părere ca jurnalist?

Furtună: Marcele, nu comunici bine.

Ghergu: Tu de ce îți pui prietenii să mă sune noaptea cu număr ascuns?

Furtună: Mă jur pe copilul meu că nu am pus pe nimeni să facă asta, ai intrat în paranoia? Au venit rezultatele astea și cerți pe toată lumea? Uitați-vă cine conduce Chindia! De ce nu v-a scris și întrebările pe care să i le puneți lui Viorel Moldovan?

Mișu: Cred că Marcel e într-o confuzie.

Explicație foto: Pentru oamenii minunați care iubesc Chindia și cred în acest club, oferiți calitate! În joc, în comportament și în limbaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here