Viorel Moldovan a venit să promoveze Chindia în Liga 1! Întâlnirea cu jurnaliștii a fost destul de aprigă

2326

Viorel Moldovan a fost prezentat oficial ca antrenor al echipei Chindia, în cadrul unei conferințe de presă organizată în Sala Florentină a Primăriei Târgoviște. Fostul internațional și-a intrat abrupt în pâine la Chindia, prima întâlnire cu jurnaliștii locali fiind destul de aprigă. Nu au lipsit întrebările incomode, care nu l-au ocolit nici pe președintele Marcel Ghergu. Destul de sobru, Viorel Moldovan a preferat un discurs prudent, simțind că a pătruns pe un teren minat, unde orice greșeală este taxată cu vârf și îndesat. Impresia noastră este că merita mai mult respect la instalarea ca antrenor al Chindiei, ținând cont de trecutul său fotbalistic fabulos. Chiar dacă nu a mai profesat de doi ani, Moldovan a pregătit ultima dată o echipă cunoscută din fotbalul francez, Auxerre, plus că în România a antrenat formații interesante, precum Rapid București, FC Vaslui, Sportul Studențesc sau FC Brașov. Să nu uităm și de pozițiile ocupate în staff-ul tehnic al echipei naționale, ca principal la U21 și ca secund la cea de seniori.

„Echipa are potențial, sper să realizez ce ne-am propus!”

„Mă bucur că vin la Târgoviște, un oraș cu tradiție în fotbalul românesc. Mulțumesc pentru încrederea acordată și sper să realizez tot ce ne-am propus aici! Am urmărit destul de atent parcursul echipei în sezonul precedent, una interesantă, care practică un fotbal plăcut. M-a tentat să vin și să lucrez cu o echipă mixtă, jucători cu o anumită experiență, cât și jucători tineri. Echipa are potențial. Ce s-a realizat în sezonul trecut este, deja, de domeniul trecutului. Începe o nouă etapă și eu îmi doresc ca această echipă să practice un fotbal de calitate și eficient”, a transmis Viorel Moldovan, care a semnat un contract valabil pe un an, având ca obiectiv promovarea în Liga 1. I-au stat alături la conferința de presă primarul Cristian Stan, viceprimarul Cătălin Rădulescu, consilierul Cosmin Bozieru, vicepreședintele CJ Dâmbovița, Alin Manole, și Marcel Ghergu, președintele Chindiei. Directorul sportiv Ciprian Iugulescu a fost sărit din schemă, neavând curajul să apară în fața jurnaliștilor.

Secund va fi Francisc Dican

Vio Moldovan a mers apoi la stadion, pentru a conduce primul său antrenament la Târgoviște, unde a ales să lucreze alături de secundul Francisc Dican, cu o vastă experiență. Stelian Isac va rămâne preparator fizic, iar Gică Păsărică antrenor cu portarii. Ca noutăți, se va continua colaborarea cu portarul Iustin Popescu, în timp ce la antrenamentul de miercuri și-a făcut apariția și mijlocașul central Bogdan Vasile, un fost jucător al echipei, ultima dată la Dunărea Călărași. Viorel Moldovan va fi prezent lunea viitoare (2 iulie) la Sport Show, pe Columna TV, unde va vorbi în detaliu despre noua provocare ca antrenor, Chindia Târgoviște. Altfel, foștilor antrenori Nicu Croitoru și Sică Bârdeș li se va propune să continue în club, dar la nivel de copii și juniori.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here