Anchetele Sport Impact dinamizează finalul de an! Vezi secțiunile și categoriile de votanți

4445

După cum v-am obișnuit, finalul de an aparține Anchetelor Sport Impact. Pentru că nu suntem prietenii rutinei, la fiecare ediție a fost altfel, abordând secțiuni sau domenii noi. Uneori am fost inspirați, alteori am pătruns mai greu pe anumite direcții, însă ne-am notat totul și am tras concluzii. Spre exemplu, Anchetele Sport Impact vor arăta anul acesta un pic diferit. Dincolo de subiectivism, de simpatii sau de antipatii, e nevoie de informație și de echilibru la nivelul votului. Altfel, câștigătorii anului 2023 nu vor fi cei care merită să fie.

Secțiuni dedicate fotbalului județean

Vom păstra doar secțiunile dedicate fotbalului județean (Cel mai bun fotbalist, Cel mai bun antrenor, Cel mai bun arbitru) și vom merge direct pe nișă. Numai că, vom umbla la categoriile de votanți. Vor rămâne fixe ale cititorilor, jurnaliștilor sportivi și specialiștilor, care vor fi aleși din cadrul Asociației Județene de Fotbal Dâmbovița. Noutatea constă în faptul că vor vota și reprezentanți ai cluburilor de la Liga a 4-a și al celor mai bine clasate echipe de la Ligile a 5-a și a 6-a, reprezentând o a patra categorie. Provenind din fenomen, acești oameni au urmărit multe meciuri și au primit informații cu generozitate. Marți, 19 decembrie, dăm startul primului concurs, pentru a afla Cel mai bun fotbalist dâmbovițean al anului 2023, care a evoluat la nivel județean (Liga 4, Liga 5, Liga 6).

Cum se votează

Fiecare votant va transmite 3 nominalizați, cu punctaje diferite. Locul 1 va primi 4 puncte, locul 2 – 2 puncte, iar locul 3 – 1 punct. Se va alcătui o ierarhie pentru fiecare categorie de votanți, în care vor acumula puncte primii 10 clasați, după cum urmează: locul 1 – 15 puncte, locul 2 – 12 puncte, locul 3 – 10 puncte, locul 4 – 7 puncte, locul 5 – 6 puncte, locul 6 – 5 puncte, locul 7 – 4 puncte, locul 8 – 3 puncte, locul 9 – 2 puncte, locul 10 – 1 punct. Fiecare dintre categorii va avea propria ierarhie, cu o contribuție egală în realizarea clasamentului final. Cititorii vor vota sub forma unor comentarii.

Ar mai fi o secțiune, însă avem nevoie de susținerea celor implicați

Constatăm, cu tristețe, că au dispărut frumoasele Gale ale Sportului Dâmbovițean, dar și spectaculoasele ierarhii. Asta, și pentru că uneori nășteau controverse. Așa că, mai simplu a fost să se renunțe la ele și la un eveniment de tradiție, singurul care onora, după un an de eforturi, munca sportivilor și antrenorilor dâmbovițeni. Noi am dori să păstrăm această secțiune, însă avem nevoie de susținere. Nu există o evidență a rezultatelor obținute de sportivii dâmbovițeni în acest an. Iar votanții nu au o imagine corectă asupra fenomenului. Dacă antrenorii sau conducătorii de cluburi ne vor transmite o listă cu cele mai importante rezultate ale anului 2023, și ne referim strict la disciplinele olimpice, atunci vom mai avea o secțiune: Cel mai bun sportiv dâmbovițean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here