Litigii și datorii în rafale! Chindia sângerează, dar e condamnată să supraviețuiască! Așteptăm reacții…

1694

Parcurgând site-ul Federației Române de Fotbal, Chindia Târgoviște o ține în ultimele patru luni din litigiu în litigiu, cu termene între ședințe de câteva zile. Clubul a fost reclamat peste tot, pentru neplata drepturilor financiare restante, la Camera Națională de Soluționare a Litigiilor, la Comisia de Disciplină sau la Comisia de Recurs. Avalanșa dosarelor le-a dat serios de lucru judecătorilor, care au admis pe bandă rulantă cererile reclamanților, fie ei fotbaliști sau antrenori. Și nu au fost puțini, prezentându-i aleatoriu: Denis Dumitrașcu, Tiberiu Căpușă, Doru Popadiuc, Esteban Orozco, Sergiu Buș, Cătălin Căbuz, Jeremy Corinus, Marco Dulca, Ovidiu Perianu, Daniel Popa, Costel Avram, Dinu Moldovan, Deian Boldor, Cristian Neguț, Andrei Blejdea, Alexandru Jipa, Mihai Eșanu, Modestas Vorobjovas, Andrei Șerban (jucători), Anton Petrea, Cristinel Țermure, Dumitru Hotoboc, Vasile Gheorghe, Moussadak Moundir sau Emanuel Gugu (antrenori). Li se adaugă Rassambek Akhmatov, care a câștigat litigiul în plan internațional, astfel că FIFA a aplicat clubului interdicția de a efectua transferuri sau legitimări.

Într-o permanentă amenințare! Următoarea scadență: 20 decembrie!

Chindia a trecut și printr-o depunctare, pe 18 octombrie, fiindu-i retrase 2 puncte, după un litigiu avut cu Cătălin Căbuz. Plata s-a făcut în ziua depunctării, dar nu s-a putut trimite dovada. Fostul portar a fost de bună credință și a înaintat un document, prin care prezenta o înțelegere anterioară, astfel încât să fie plătit după termen. Chindia a cerut revizuirea cazului și a primit punctele înapoi. Puncte fără de care nu mai era astăzi pe locul 11, ci pe 14, mai aproape de zona retrogradării, decât de play-off. Cum-necum, au fost achitate aproape toate drepturile financiare restante și taxele de procedură, ultimul litigiu fiind stins cu Marco Dulca. Următoarea scadență bate însă la ușă, 20 decembrie, cu limită de plată pentru Denis Dumitrașcu și Costel Avram, în conturile cărora au mai ajuns bani dinspre Chindia în ultima perioadă. Mai apar restanțe urgente la Modestas Vorobjovas, dar și un termen la finalul lunii ianuarie 2024, mai precis pe 31, în dreptul lui Doru Popadiuc. Revenim la rusul Akhmatov, cel care ține Chindia în blocaj pe piața transferurilor. Bine, clubul mai degrabă ar vrea să cedeze jucători, decât să transfere alții, însă nu-și permite noi litigii. Mai ales că sunt restanțe salariale și către cei legitimați.

Antrenorii echipelor de juniori, ultimii pe lista de plată!

Ca și cum nu ar fi fost de ajuns, Camera Națională de Soluționare a Litigiilor a dispus încetarea raporturilor contractuale cu Andrei Șerban, începând cu 12 decembrie. Clubul a făcut recurs, însă șansele de reușită sunt mici, ținând cont că lunile de neplată în dreptul jucătorului sunt foarte multe. Până la urmă, Șerban nu poate fi ținut cu forța la echipă. Păcat că nu s-au putut obține niște bani pe el, un jucător de 23 de ani, cu o cotă de piață pe Transfermarkt de 250.000 de euro. Am notat aici doar litigiile descoperite pe portalul federal, însă restanțe salariale importante sunt și către foști sau actuali colaboratori ai clubului. Spre exemplu, antrenorii care activează la academia de juniori au de recuperat foarte multe salarii, încă de prin luna iunie. Dar mai sunt creanțe, către furnizori sau terți. În schimb, a fost anihilată poate cea mai importantă amenințare, datoria uriașă către ANAF, de aproape 3.500.000 lei.

Datorii multe, mari și urgente!

Acumulate în timp, datoriile s-au rostogolit de la o lună alta și au scăpat de sub control încă de la începutul anului. Fără sumele generoase din drepturile tv ale jocurilor din SuperLigă, bugetul clubului s-a dezechilibrat și mai tare. Spre exemplu, la Liga a 2-a, banii din drepturile tv sunt, în medie, de 50 de ori mai puțini. Pe final de an, au existat serioase dificultăți în a acoperi cheltuielile jocurilor din organizare proprie. Calculele noastre, raportate la nivelul baremurilor de arbitraj și de observare, la servicii și prețul tichetelor, indică faptul că ar trebui vândute 1.500 de bilete, pentru a susține costurile de organizare ale unui meci. Cifră care nu a fost atinsă la anumite partide. Considerăm că se impune o reacție din partea conducerii executive, prin care să comunice informații concrete despre situația clubului, printr-o conferință de presă și chiar o întâlnire cu reprezentanții suporterilor. Până la urmă, ultimii au rămas fideli Chindiei și trebuie respectați (foto).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here