„În cazul alegerilor, trebuie respectat statutul”! Ce spune Burleanu despre candidatura lui Catană

1594

Nu doar partidele politice se pregătesc pentru alegerile parlamentare, asociațiile fotbalistice dâmbovițene urmând să voteze și ele în perioada următoare un nou președinte. „Domnul Tudor mi-a fost un prieten foarte apropiat, astfel încât am suferit foarte mult. Vestea dispariției vine ca urmare a unei alte pierderi pe care am suferit-o în acest an cu președintele AJF Arad (n.r. Adrian Lucaci)”, a transmis Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, prezent joi seară la Târgoviște, la inaugurarea terenului cu gazon artificial, dat în folosință în vecinătatea Complexului Turistic de Natație (foto).

Alegeri anul acesta

Trecând peste durerea pricinuită de dispariția regretatului Emil Tudor, Răzvan Burleanu a transmis, sub o formă clară, că se impune convocarea Adunării Generale, pentru alegerea unui nou președinte. „În cazul alegerilor de la AJF Dâmbovița, trebuie respectat statutul”. Ce înseamnă asta? Că pe 10 noiembrie, la următoarea ședință a Comitetului Executiv, va fi stabilită ziua alegerilor, într-un termen de maximum 30 de zile. La fel a procedat și AJF Arad, unde s-a votat un nou președinte, în persoana lui Răzvan Cadar, într-un cadru deschis. Până și la AJF Dolj a fost convocată Adunarea Generală, pe 17 octombrie. Dacă situația nu va degenera la nivel național și local, prin creșterea numărului de îmbolnăviri, vom avem alegeri chiar înaintea celor parlamentare, stabilite pentru 6 decembrie.

„Vă poate răspunde Departamentul de Integritate”

Chiar dacă a evitat să exprime o poziție în cazul candidaturii lui Cristian Catană, care și-a anunțat public intențiile de a intra în lupta pentru șefia AJF Dâmbovița, Burleanu a indicat locul unde trebuie căutat un răspuns. „E o întrebare la care vă poate răspunde Departamentul de Integritate din cadrul Federației Română de Fotbal”. Până în acest moment, în afara lui Cristian Catană, și-au mai anunțat candidatura, în mod cert, Ciprian Prisăcaru și Florin Tuiu. Pentru prima dată, la nivelul AJF Dâmbovița se ia în calcul o comisie de validare a dosarelor condusă de o persoană cu studii juridice, fără nicio implicare în lumea fotbalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here