Chindia se mută de la Ploiești, la Giurgiu! Când va fi gata stadionul „Eugen Popescu”?

1440

După 15 luni în care stadionul „Ilie Oană” a fost casa Chindiei la Liga 1, a venit momentul ca formația târgovișteană să migreze de la Ploiești către Giurgiu, unde se va juca luni meciul cu FCSB (ora 21.00). Roș-albaștrii vor susține pe arena „Marin Anastasovici” și partida cu Sepsi Sf. Gheorghe, din weekend-ul 21-22 noiembrie. „Am stabilit, de comun acord, să mutăm aceste două meciuri de pe Ilie Oană, pentru că se efectuează anumite lucrări de mentenanță, iar echipa națională are nevoie de o suprafață de joc foarte bună. Vom juca două meciuri la Giurgiu, după care vom vedea dacă rămânem acolo sau dacă ne întoarcem la Ploiești”, a comentat situația președintele Chindiei, Marcel Ghergu, la inaugurarea terenului de antrenament din zona Complexului Turistic de Natație. „Am avut patru jucători infectați cu acest virus, cu acest dușman invizibil, dar au ieșit din izolare, au fost negativi și trei dintre ei sunt apți pentru meciul cu FCSB, însă așteptăm testul și la ultimul. Mihai Costea va fi și el legitimat. Ne așteaptă un meci destul de greu cu FCSB, o echipă de un calibru destul de mare, care se luptă la câștigarea campionatului”, a mai spus Ghergu.

Târgoviștenii nu mai sunt doriți pe „Ilie Oană”

Chiar dacă la nivel contractual, Chindia poate continua pe „Ilie Oană” multe meciuri de acum înainte, situația este destul de delicată, chiar încordată. Suporterii ploieșteni digeră tot mai greu insuccesele Petrolului sub comanda lui Viorel Moldovan, iar elemente din rândul galeriei au pătruns în politică și s-au poziționat în echipa câștigătoare, de o altă culoare politică decât cea care s-a impus autoritar la Târgoviște. Viorel Moldovan a mai pus și el o vorbă „bună”, naționala mare va juca la Ploiești, pe 11 noiembrie, un amical cu Belarus, iar tineretul va întâlni tot aici Danemarca, pe 17 noiembrie. Toate acestea au expulzat Chindia de pe „Ilie Oană” până aproape de Sărbători. Un subiect sensibil, pe care primarul Cristian Stan l-a pasat către șefii grupării de lângă Turn. „Discutați cu conducerea Fotbal Club Chindia. Treaba noastră este de a asigura finanțarea și condițiile, lucru pe care îl facem. Chindia este finanțată în proporție de 98% de Primăria Municipiului Târgoviște și de Consiliul Județean Dâmbovița. Din păcate, nu avem alți investitori care să se implice la modul foarte serios. Noi suntem deschiși la orice colaborare, dar nici nu vom permite să vină cineva să distrugă această echipă”.  

Infrastructura fotbalistică, ignorată după Revoluție la Târgoviște

În acest context, cu Chindia migrând de pe un stadion pe altul și dintr-un oraș în altul, se pune și mai des întrebarea, când se va putea juca din nou acasă, pe „Eugen Popescu”? „Anul viitor, dacă nu intervine ceva deosebit, și mă refer la dificultăți financiare foarte mari sau ca efectele acestei pandemii să devină din ce în ce mai radicale, vom avea un stadion foarte cochet la Târgoviște. Se lucrează pe toate fronturile la stadion, se lucrează la tribuna nouă pe zona de fundații, se lucrează la reabilitarea tribunei vechi, la instalația de nocturnă, la parcări și la utilități. Sperăm să avem o iarnă care să ne permită continuarea investițiilor, într-un efort destul de mare pe care îl facem. E destul de dificil să ții o echipă în prima ligă, să construiești în același timp și un teren de antrenament de nivel european (foto), dar și un stadion. Practic, este o perioadă în care se realizează foarte multe investiții fără precedent în municipiul Târgoviște, în contextul în care în ultimii 35-40 de ani nu prea s-a investit în infrastructura fotbalistică, iar târgoviștenii, dâmbovițenii, sunt mari consumatori de fotbal”, a transmis primarul urbei în același cadru televizat. Cristian Stan a mai spus că baza sportivă de la Complexul Turistic de Natație se va extinde în perioada următoare, iar finanțarea va fi asigurată de Compania Națională de Investiții.

Primarii municipiului Târgoviște, după Revoluția din 1989

* ianuarie- martie 1990: Bonifaciu Tulai

* martie 1990: Nicolae Constantinescu

* martie-septembrie 1990 și noiembrie 1995 – mai 1996: Rică Ungureanu

* 1990-1991: Gheorghe Ana

* 1991-1992: Decebal Simionescu

* 1992-1995: Radu-Florin Tudor

* 1996-2000: Teodor Bâte

* 2000-2008: Iulian Furcoiu

* 2008-2014: Gabriel Boriga

* 2014-2015: Ciprian Prisăcaru, interimar

* 2015-2016: Daniel Cristian Stan, interimar

* 2016-prezent: Daniel Cristian Stan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here