Georgiana Filip, regina luptelor, militează pentru drepturile campionilor locali! „Vin sportivi foarte buni din spate, dar se vor pierde ca și ceilalți”

1842

Acest articol este dedicat unor luptători de o valoare incontestabilă, cărora nu li s-a oferit continuitate la Târgoviște: Mihaela Sadoveanu Panait, Mihaela Rădoi, Ana Paic Otvoș, Maria Grecu, Georgiana Burduf, Maria Cioclea sau Antonio Coman.

Sportul dâmbovițean oferă din nou motive de mândrie, pentru că Simona Ionescu (foto – a doua din stânga), legitimată la Clubul Sportiv Școlar Târgoviște, a reușit să câștige trei medalii de campion național la lupte, plus una de argint, la o categorie superioară de vârstă. Super campioana este pregătită de Georgiana Filip (foto dreapta), un nume important al acestei discipline, dovadă că Târgoviștea a oferit mereu sportivi valoroși la lupte, chiar dacă aceștia nu au beneficiat de cele mai bună condiții. În cadrul emisiunii Sport Show, pe Columna TV, Georgiana Filip a vorbit despre colaborarea cu Simona Ionescu, spunând că între ele există o conexiune puternică. „Simona știe ce vrea, eu lucrez foarte ușor cu ea, ne conectăm foarte bine, nu impun nimic. Ne-a fost și foarte greu, pentru că am stat departe una de alta după apariția pandemiei. Mereu îmi spunea că îi este dor de mine. Primea antrenamente zilnice și s-a pregătit foarte bine. Ea a mai luat o pauză de doi ani, când am fost în perioada de creștere copil. A fost alegerea ei. După aceea am reluat legătura, a revenit în sală și s-a antrenat ca la început”.

„Sportivii se vor pierde”

Antrenoarea a vorbit și despre problemele financiare existente la Târgoviște pe această ramură sportivă, oferind exemplul Dianei Vlăsceanu (foto – a doua din dreapta), care ar putea să producă în continuare rezultate importante, dacă ar beneficia de susținere. „Ca sportiv, am suferit foarte mulți ani. Am avut colege medaliate la Europene sau la Mondiale, care s-au lăsat din cauza părții financiare. E o problemă care trebuie rezolvată cât mai curând. Vin sportivi foarte buni din spate, dar se vor pierde ca și ceilalți. Chiar fac un apel, astfel încât să-i ținem aproape! Diana Vlăsceanu este un copil de excepție, poate face rezultate în continuare. Vine după o operație la cot, dar cred că va fi bine dacă va fi susținuță. Ea vrea la Târgoviște, dar trebuie susținută financiar. Din câte cunosc, secția de lupte de la CSM Târgoviște nu funcționează. S-a format această secție, dar nu știu în ce condiții. Existau aceste discuții, încă de când eram eu sportivă. Tind să am încredere că această secție se va pune în funcțiune, pentru a putea oferi sportivilor ceea ce merită, pentru a continua la Târgoviște”, a transmis Georgiana Filip, de 13 ori campioana României la seniori, dar și vicecampioană a Europei în 2011. În fotografie (stânga), apare și soțul său, Marin Filip, proaspăt campion național. Un alt nume uriaș al sportului târgoviștean, Cătălina Oprea Dobre, campioană europeană și recordmenă mondială la atletism juniori, în proba de 2000 m obstacole, multiplă campioană națională, se alătură, tocmai de la Abu Dhabi, printr-un mesaj tulburător, în apărarea talentelor insuficient susținute la Târgoviște, la disciplinele individuale.

* Orice distribuire a acestui material reprezintă o formă de susținere a sporturilor individuale din Târgoviște

* Articol preluat din cotidianul JURNAL DE DÂMBOVIȚA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here