Cristian Stan: „Stadionul va fi gata anul viitor… Când am venit la Primăria Târgoviște, Chindia era în Liga a 3-a”

2797

„Probleme la stadionul Eugen Popescu din Târgoviște. A fost reziliat contractul cu proiectantul”, a titrat realitateadedambovita.net, care susține că proiectul de reabilitare a arenei din vecinătatea Casei Coconilor a fost oprit și că fosta tribună I nu va putea fi reabilitată. Îngrijorați, mulți dintre susținătorii echipei de fotbal ne-au cerut să-l abordăm telefonic pentru lămuriri pe primarul Cristian Stan, în cadrul ediției speciale a emisiunii Sport Show, din grila Columna TV. În completare, o pagină de Facebook controlată de un angajat al Chindiei, a anunțat că adversarul de duminică, Sepsi Sf. Gheorghe, va avea de la anul un stadion nou, inflamând și mai puternic suflarea fotbalistică dâmbovițeană. L-am contactat pe primarul urbei, care a oferit următoarele declarații, în cadrul singurei emisiuni de profil din grila televiziunilor locale.

„În acest moment suntem în faza de execuție și nu de proiectare, deci am depășit acea fază. În al doilea rând, este vorba de asistență tehnică, unde proiectantul nu a răspuns atât de repede pe cât ne-am fi dorit noi, la solicitările care sunt inerente în cazul unui asemenea proiect. Am luat această decizie, tocmai în ideea de a grăbi execuția acestei investiții și, sub nicio formă, de a o întârzia sau de a o bloca. În acest moment, avem front de lucru pe zona de fundații, avem și faza făcută cu Inspectoratul de Stat în Construcții, astfel încât nu există niciun fel de problemă, în afara unor probleme care sunt inerente realizării unei investiții de asemenea anvergură. Așadar, luarea acestei măsuri are în vedere exclusiv grăbirea execuției acestei investiții, în contextul în care proiectantul care ne-a livrat proiectul tehnic, dar care în faza a doua trebuia să ne asigure asistența tehnică, nu se mișcă atât de repede pe cât ne-am fi dorit și nu ne dă soluțiile atât de rapid încât avem nevoie. Am luat această măsură și în această perioadă a sărbătorilor de iarnă, în care, vrând-nevrând, execuția va fi pentru câteva zile întreruptă, pentru a putea rezolva această problemă”

„S-a făcut o altă expertiză, cu privire la anumite aspecte care au rezultat și care nu puteau fi prevăzute înainte de începerea execuției lucrării, expertize potrivite cărora sub nicio formă nu adoptă soluții tehnice total diferite. Se merge tot pe consolidare pe fosta tribună I, astfel încât proiectantul trebuie să ne ofere niște soluții mai rapide, lucru care nu s-a întâmplat. Stadionul va fi gata anul viitor”

„Având în vedere apropierea alegerilor locale, mulți și-ar dori ca acest proiect să se blocheze și să arunce o umbră de incertitudine cu privire la lucrările de la stadion. Noi suntem agrenați 100% în acest proiect și vom face tot ceea ce depinde de noi, pentru a pune la dispoziție toată experiența administrativă pe care am constituit-o, pentru a scoate la capăt nu doar această investiție, ci și celelalte aproape 70 pe care le avem în desfășurare la nivelul municipiului Târgoviște. Așa că toate aceste lucruri care sunt aruncate în spațiul public, vă rog să le vedeți și ca pe o notă de tip pur electoral”

„Noi am început acest proiect și ne-am apucat de o investiție care nu s-a mai făcut în municipiul Târgoviște de mai bine de 40 de ani. Dealtfel, acel stadion nu a fost niciodată terminat. Tribuna pe care am refăcut-o s-a și erodat atât de mult, pentru că nu a fost făcută închidere la grinzi. Vreau să aduc în discuție și un alt aspect. În momentul în care am venit la Primăria Târgoviște, Chindia era în Liga a 3-a, iar acum este în Liga 1. Am început o investiție și nu se poate realiza bătând din palme” – Cristian Stan, primar Târgoviște

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here