Gata cu jignirile la Chindia! Viorele, nu pica în plasa căpușelor!

1881

Oficialii Chindiei transmit mesaje tot mai puține, iar atunci când se exprimă public, jignesc sau ne vând floricele. „Căutați numai polemică și scandal, numai îmbârligături, numai destabilizare”, vorbește cu ură în glas și cu ochii injectați de furie Viorel Moldovan. Nu e un om al locului, al pământului și nici nu înțelege că a devenit dulăul rețelei care căpușează de un deceniu sportul dâmbovițean. Băieții șmecheri găsesc de fiecare dată pe cineva să-l asmută asupra celor care îndrăznesc să le numere banii pe care îi extrag la foc automat din proiectele sportive finanțate din fonduri publice. Din păcate, acum l-au scos în față pe Viorel Moldovan, singurul dintre oameni cu poziții importante la Chindia, cu o imagine bună. Dacă Viorel nu a înțeles asta, nu e nicio surpriză, oricum el trăiește într-o lume a lui, rupt de realitatea târgovișteană.

L-am susținut mediatic la instalare, alții l-au tamponat și nu a reacționat!

Îi amintesc lui Viorel Moldovan că cei care astăzi îl scutură de scame, l-au blamat mediatic la instalare ca antrenor la Chindia și nu a reacționat. Eu l-am susținut. Ce interese am avut să-l susțin? Îi transmit că mi s-a propus o colaborare la nivelul Ligii 1, doar că am refuzat, întrucât nu doresc să fac parte dintr-o echipă unde se regăsesc persoane care mi-au făcut mult rău în viață și care se consideră stăpâni peste banii publici. Dacă aveam interese, nu refuzam o sursă suplimentară de venit. L-am apreciat pe „Comisar” pentru performanța de a promova echipa în Liga 1, doar că acum s-a schimbat.

A negociat sub contract și s-a propus la alte echipe!

M-a surprins neplăcut să aflu că Moldovan a negociat cu Dinamo, în condițiile în care era sub contract cu Chindia. Dar și să-l văd cum se propune la alte echipe, vezi FCSB sau la echipa națională. Dacă spune că nu-l interesează banii, de ce a solicitat un salariu aproape triplu la Liga 1, de la 3.500 euro, la 9.000 euro pe lună? A spus că nu-l interesează primul 11, joacă cine consideră el. Foarte bine! Însă jocul echipei și-a pierdut din consistență, e vizibil. Nu cumva și din cauza permanentelor schimbări pe care le operează de la meci la meci, când schimbă și câte 6-7 jucători?

Campanie de transferuri mai degrabă ratată!

Antrenorul Chindiei mi-a reproșat că aș fi un avocat al jucătorilor locali. Să o lămurim și pe asta, și mă opresc la ultimele două meciuri, în care nu s-a pierdut, ca să nu mă duc spre cele șapte consecutive în care nu s-a câștigat. Cu Hermannstadt: penalty obținut de Neguț și transformat de Liviu Mihai (localnici). În schimb, Benga a provocat un penalty stupid. Cu Poli Iași: Aioani a salvat la 0-0, Florea și Cherchez au marcat, toți localnici. Ultimii doi sunt și golgheterii echipei. Greul la Liga 1 îl duc tot localnicii, pentru că am asistat la o campanie de transferuri mai degrabă ratată. Foarte puțini au fost decenți și foarte mulți nu au confirmat, fiind doar la număr. Apoi, nu i-a oferit respect golgheterului echipei din ultimele sezoane, Cristi Cherchez, pe care l-a debutat târziu la Liga 1, preferând jucători care nu au fost peste el, gen Voduț sau Yameogo.

Nu se zbate pentru drepturile jucătorilor!

Viorel Moldovan nu se zbate pentru drepturile jucătorilor, acceptând să treacă o jumătate de an fără să-și primească în integralitate prima de promovare. Insistă exagerat cu anumiți jucători, care gafează des sau nu joacă mare lucru, iar pe alții îi curăță la prima greșeală. Echipa nu doar că nu are un lider, nu are un căpitan. Dă banderola, ia banderola și tot așa. Jucătorii ba sunt lei, tigri, ba nu sunt ce trebuie. Poate că nici el nu mai e ce trebuie pentru Chindia. „Comisarul” nu a rezistat ca antrenor mai mult de un sezon la o echipă și, pe lângă promovări în Liga 1, cu Rapid și Chindia, nu a confirmat la nivel important.

Cifrele nu dau cu plus!

În loc să iasă public și să-i combată pe cei care lovesc în administrația locală pe tema stadionului „Eugen Popescu”, adică în asociații clubului care le-au oferit tot ce au solicitat, oficialii Chindiei bravează că s-au câștigat 21 de puncte în 21 de meciuri, adică un punct pe meci, de parcă au obținut biletele pentru play-off, acolo unde aiurea Moldovan că vom juca. Nu e un parcurs deziluzionant, însă nici unul bun. Cifrele sunt clare. Chindia a pierdut aproape jumătate din meciuri (10 din 21), are cea mai slabă apărare din Liga 1 (39 de goluri primite, aproape două pe meci), este lider la goluri primite acasă și penultima într-un clasament al jocurilor unde apare în postura de gazdă, are cele mai multe cartonașe primite din toată Liga 1 (63), cea mai slabă posesie și cele mai multe acțiuni derulate în propriul careu.

Presa centrală și locală semnalează, nu îmbârligă!

Nu doar noi comentăm regresul din jocul Chindiei, o fac și colegii de la Gazeta Sporturilor, ProSport, de la televiziunile centrale sau cei din plan local, vezi Jurnal de Dâmbovița, Dbonline sau Dambovita pe Net. Asta, să mă limitez doar la sectorul de presă, însă sunt și alte reacții de nemulțumire, venite inclusiv din partea asociaților. Dacă prezentăm anumite aspecte din viața echipei, asta nu înseamnă că îmbârligăm sau destabilizăm. Tragem doar semnale de alarmă, pentru a-i trezi puțin pe șefii și angajații Chindiei, parcă prea smardoi pe banii publici. Moldovan jignește, Iugulescu jignește, ofițerul de presă jignește, Ghergu mai jignește și el, până și oamenii care îngrijesc terenul le-au luat exemplul. Atenție, aveți mare grijă cu brandul Chindia! 

P.S. Îi anunțăm pe cei care transmit amenințări și jigniri, că am direcționat mesajele către organele polițienești!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here