Nini în locul lui Tănase, Terzic face schimb cu Valerijan? Sau dispar „patronii” de la CSM Târgoviște?

1681

Pentru a râmâne favorită la locul 3 înaintea meciurilor eliminatorii, CSM Târgoviște nu trebuia să piardă la o diferență mai mare de 15 puncte la Brașov. Și a cedat la 16 (59-75), la ultima fază, chit că deficitul înaintea ultimului sfert era de -5. Pentru a mai încheia sezonul regulat pe podium, echipa lui Cătălin Tănase trebuie să bată pe Sepsi și la Cluj, iar Brașov să piardă cu Sepsi. Foarte greu de îndeplinit prima dintre condiții. CSM a ajuns la al cincilea eșec consecutiv în toate competițiile și nu mai este deloc sigură de o calificare în semifinale. Adevărat că Brașov a transferat trei jucătoare pentru partea de final a campionatului, însă Târgoviște trebuia să tragă cu dinții și să nu piardă la o diferență mai mare de 15 puncte. Cu 25 de secunde înaintea finalului era bine, însă Olimpia a punctat la ultimul atac și s-a terminat filmul.

Cătălin Tănase să-și ducă crucea până la capăt!

În ciuda înfrângerilor din ultima perioadă, Cătălin Tănase ar trebui să-și ducă crucea până la capăt, iar la finalul sezonului să tragă linie și să ia o decizie. Știa ce-l așteaptă cu o echipă încropită, limită valoric și la capitolul transferuri, și nu dă bine să cedeze la greu. Până la urmă, CSM Târgoviște rămâne în obiectiv, locurile 3-6, iar dacă va termina pe 4 sezonul regulat, poate avea avantajul unui meci în plus pe teren propriu cu ICIM Arad. Tănase este ultima barieră de înlăturat de la Clubul Sportiv Municipal, pentru a reveni sub controlul total al „patronilor” pe bani publici, care l-ar fi ofertat deja pe Florin Nini. Cum și la volei i-au decis soarta lui Luka Valerijan, negociindu-se o revenire a lui Zoran Terzic. Mai trebuie ca municipalitatea să rezolve situația cumplită din club, executat silit și blocat la nivelul conturilor, după care e drum liber spre un răsfăț generalizat, mai apare o țâță de muls. Totul e pus la punct la milimetru, iar mulți au promise funcții și avantaje. Surprizele ar putea continua, inclusiv cu o lovitură sub centură, ca Dobă să facă din nou echipă cu Tănase, mai ales că Ioan Valerian traversează o perioadă medicală delicată!!!

Clubul e executat silit, conturile sunt blocate, iar voleibalistele merg cu avionul în deplasări!

În ciuda situației disperate din club, cu tăieri bugetare pe toate direcțiile, echipa de volei a făcut deplasarea până la Timișoara cu avionul, pentru a juca la Lugoj un banal meci de campionat. Metodic, strategic, financiar, nu se justifică asemenea aroganțe, pentru un club blocat financiar, executat silit și cu poprire pe conturi. Aroganțe care continuă după victoria cu 3-0 din Banat, în fața unei echipe foarte modestă. E ca și cum ar bate Chindia Târgoviște pe Vânătorul Rățoaia, după care se laudă că a dat recital. Ca o paranteză, actuala ediție de campionat la volei feminin e cea mai caraghioasă din tot sportul românesc. Într-un moment de delir, cu echipa de volei într-o ușoară ascensiune și cu cea de baschet în cădere, „patronii” pe bani publici vor avea parte de o uriașă surpriză. Foștii parteneri s-au decis să vorbească, au rupt tăcerea și vor ca adevărul să fie cunoscut. Cineva i-a folosit, cineva le-a umblat prin conturi, cineva le-a furat banii, identitatea, mândria. Rămâneți aproape!

Olimpia Brașov – CSM Târgoviște 75-59 (23-17, 25-15, 6-17, 21-10)

Brașov: B. Pesovic 21 (1), C. Bartee 15 (2), B. Holland 13, A. Podar 12 (1), M. Prlja 9, R. Filip 5 (1), A. Al Ash Hab, D. Tanacan. Antrenor: Dan Calancea.

Târgoviște: A. Stoenescu 19 (5), L. Vaida 11, M. Coker 9, P. Poole 8, G. Irimia 6, T. Kilin 3, L. Toma 3, A. Chivu, C. Popescu, T. Neagu. Antrenor: Cătălin Tănase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here