Necazurile se țin scai de bieții oameni care trăiesc sau lucrează la Centrul de Asistență Medico-Social Ghergani. În urma retestării celor aflați în izolare la domiciliu, inițial negativi, au apărut șapte cazuri noi de infectare, cinci angajați și doi bătrâni rezidenți. Sunt persoane domiciliate în Răcari, Ghimpați, Colacu, Potlogi sau Ghergani, oameni care s-au bucurat prea devreme că au evitat pericolul infectării, însă nu au reușit să scape de virus. În acest moment, în zona Răcari sunt 64 de persoane pozitive, iar numărul crește de la o zi la alta. Alarmată de situația îngrijorătoare de la Centrul din Ghergani, Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița a testat toți bătrânii și angajații din azilele județului, fără a descoperi cazuri noi în alte locații.
Caravețeanu, apel către ministrul Nelu Tătaru
Primarul orașului Răcari, Marius Caravețeanu, se teme că printre contacții direcți mai sunt pozitivi, solicitând testarea acestora, printr-un apel adresat autorităților naționale. „Modificați legislația”, o cere public și în mod repetat un primar PNL, Guvernului PNL. „Pentru cei ce ne-au făcut / Dă un ordin, dă ceva / Să-i mai poți întârzia / Să o ia de la început”, adresează Caravețeanu o rugăminte ministrului Nelu Tătaru, apelând la versurile lui Adrian Păunescu. Dacă la Răcari situația se agravează, la Produlești asistenta medicală infectată a scăpat de COVID-19, fiind externată, iar în localitate nu au apărut alte cazuri.
„L-au îngropat ca pe un câine!”
Între timp, a fost înmormântat la Ghimpați soțul unei angajate a azilului de la Ghergani, depistată cu coronavirus. Internată la Spitalul Pucioasa, femeia nu a fost alături de bărbatul ei pe ultimul drum, ceremonia de înhumare fiind una restrânsă. „L-au îngropat ca pe un câine. Coșciugul era sigilat și nicio lumânare aprinsă. Au fost doar popa și doi cetățeni. A venit și una din fetele lui, dar ce să vadă, un coșciug sigilat? Nici nu știi dacă mortul era acolo. A murit de infarct, nu de coronavirus”, a comentat un localnic pe Facebook.