Primarul Cristian Stan îi atenționează pe jucătorii Chindiei! „N-au ce să caute pe terase, cu berea în mână și cu țigări”

2795

Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște, a vorbit pe larg despre greutățile întâmpinate la nivelul reconstrucției stadionului „Eugen Popescu”, abordând aspecte importante ce țin și de activitatea echipei de fotbal Chindia. Declarațiile au fost transmise prin intermediul emisiunii Riposta, din grila de programe a Televiziunii Columna, și merită parcurse cu multă atenție.

Problemele de la stadion, generate de lipsa banilor și cu proiectarea”

Au fost lucrurile complicate pe stadion, acum nu mai sunt. Problemele pe care le-am avut la stadion au fost generate în primul rând de lipsa banilor. Pe primul semestru al anului am avut pierderi de 400 de miliarde la nivel de încasări. Apoi, au fost probleme cu proiectarea. Am reziliat contractul cu primul proiectant. Era vorba de asistența tehnică, pentru că îndeplineam foarte multe dificultăți. Am încheiat contractul cu un alt proiectant. În momentul în care a venit să ia informații din teren, s-a constatat că la tribunele existente mai trebuie făcute niște studii, pe care le-am definitivat. Se livrează toate elementele de care aveam nevoie, în ceea ce înseamnă execuția. Nu o să avansez termene, însă foarte, foarte curând voi organiza o conferință de presă acolo și voi spune exact stadiul lucrărilor. Bun, nu s-a lucrat la tribune, dar le vom ridica, mai ales că sunt pe structură metalică, însă în acest moment terenul este aproape gata. Important este să dăm comanda și vor începe să vină modulele, pe care le vom asambla la fața locului. Nici mie nu-mi convine ce s-a întâmplat acolo, nici mie nu-mi convine să am avut un proiectant care nu și-a făcut treaba inițial. Acum am văzut că e foarte activ pe anumite rețele de socializare, speriat de faptul că l-am dat în judecată și că vrem să recuperăm de la el totul, mai ales că mai sunt contracte în derulare cu acesta. La stadion e singura investiție care nu merge foarte bine, dar suntem pe cale să rezolvăm problema. Termenul contractual este până la finalul acestui an, dar eu nu vreau să avansez niciun fel de termen. Vreau să văd exact care sunt lucrările suplimentare pe care trebuie să le facem la stadion, rezultate din modificarea proiectului inițial, dar și care sunt costurile. E foarte simplu de dat vina pe cineva în momentul ăsta. Este foarte greu pentru un oraș ca municipiul Târgoviște, să țină în prima ligă o echipă și să facă în paralel și stadion, din fonduri de la bugetul local. Încet, încet, rezolvăm și această situație. În două săptămâni se pune suprafața și la terenul sintetic. A durat așa de mult, pentru că la nivelul federației s-a comandat o suprafață mai îngustă decât trebuia, întrucât nu a avut buget mai mare. A trebuit să rectificăm puțin, să punem noi o anumită sumă. Suprafața a venit deja”.

„Fără modificările apărute, era imposibil să rămânem în Liga 1”

„Era sigur că echipa se va menține în primul eșalon, am văzut echipa din Mioveni fără niciun fel de viziune. Totuși, hai să fim realiști, ne-a trecut glonțul pe la ureche, iar fără modificările apărute, era imposibil să rămânem pe prima scenă, și asta ar trebui să ne dea de gândit. Mă bucur că echipa rămâne în prima ligă, este o lecție pe care am învățat-o și sper să nu se mai întâmple și anul viitor. Chiar dacă nu s-a jucat la Târgoviște, hai să nu uităm că din martie nu a mai intrat nimeni pe niciun stadion din România. Mai e o discuție aici. Jucătorii n-au ce să caute pe terase, cu berea în mână, la ore târzii în noapte, ca să nu mai zic și de țigări. Acest lucru ar trebui să dea de gândit conducerii tehnice, dar și conducerii administrative. Nu trebuie să uităm că ei sunt plătiți din bani publici, iar comportamentul lor și randamentul pe care îl dau, sunt foarte, foarte importante”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here