Marius Caravețeanu: „În centrul de la Ghergani nu există niciun deces provocat de COVID”

2635

Prin cele 56 de cazuri confirmate, Răcari reprezintă o zonă cu alarmă permanentă și punctul fierbinte al județului, unde s-a infiltrat COVID-19. Orașul și localitățile din jur sunt împânzite cu „pozitivi”, excluzând bătrânii rezidenți din centru. În Răcari sunt 7 persoane infectate, la Ghimpați 6, în Colacu 4, iar la Ghergani, Mavrodin și Bălănești câte două. „Există nemulțumiri că nu pot fi testați contacții direcți, membrii ai familiei”, s-a exprimat primarul Marius Caravețeanu într-o nouă transmisiune online, care face un apel către populație să nu mai lovească în concetățenii și așa loviți de soartă. „Nu mai dați cu pietre în cei care traversează o perioadă delicată”! Speriați, anumiți agenți economici au luat în calcul să-și închidă activitatea în zonă, însă au fost convinși de edil să continue. Chiar dacă mici, sunt șanse ca localități din zonă să fie închise.

Personalul diagnosticat negativ va reveni în centru

La Răcari sau în azilul din Ghergani nu s-a murit de coronavirus, o spune apăsat Caravețeanu. „În centrul de la Ghergani nu există niciun caz de deces care să aibă de-a face cu COVID. Toate cazurile au ținut de vârstă și de multiplele afecțiuni pe care le au beneficiarii de acolo. Mai mult de atât, s-au înregistrat mai puține decese pentru această perioadă, decât în oricare din ultimii trei ani. Din data de 2 martie, nicio persoană străină nu a mai intrat în centru, iar internări nu s-au mai făcut aproximativ din acea perioadă”. Personalul diagnosticat negativ va reveni în centru pentru tura de două săptămâni.

„Un centru medical din județ a avut de-a face cu un pacient din Suceava”

S-a speculat că virusul ar fi fost introdus în centrul de la Ghergani de către un pacient din Suceava, iar intervenția primarului din Răcari pe subiect merită parcursă cu atenție. „Există un fake news, că un pacient adus de la Suceava ar fi introdus COVID în centru. Nu prea iese fum până nu faci foc. Pe surse, am aflat că există totuși un centru medical în județ, care a avut de-a face cu un pacient din Suceava. Înțeleg că și o societate de transport decedați a făcut acest serviciu, de a merge la Suceava”. Interesant!

Replici aspre între Țuțuianu și Caravețeanu

Împotriva lui Marius Caravețeanu s-a ridicat senatorul Adrian Țuțuianu, fost președinte al Consiliului Județean Dâmbovița și ministru al Apărării Naționale, generând un conflict cu replici aspre pe Facebook, care ascunde probabil o rivalitate mai veche. „De 3 mandate, oamenii din Răcari nu au apă, nu au canalizare, nu au străzi asfaltate, nu au centru cultural. Au, în schimb, steaguri, biciclete și roabe. Și o incompetență crasă la Primărie, acoperită cu multă propagandă”, sunt doar câteva din reproșurile lui Țuțuianu. „Birlicule, mic ai fost și mai mic o să ajungi”, a reacționat Caravețeanu.

Notă: Între timp, o bătrână infectată din centru a decedat, la fel și soțul unei angajate de aici.

Sursa foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here