Focarul Răcari începe să ia vieți! Tot mai mulți cetățeni se prezintă la Spitalul Târgoviște cu simptome de COVID-19

3859

Specialiștii dâmbovițeni sunt îngrijorați. Tot mai mulți cetățeni se prezintă cu simptome de COVID-19 la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, unde se recoltează din ce în ce mai multe teste. În mare măsură, sunt persoane din zonele considerate de risc, din partea de sud a județului, însă a prezentat simptome și un târgoviștean, din fericire testat negativ. La nivelul municipiului este în plină desfășurare o amplă acțiune de distribuire a unor kituri de igienă, care conțin măști și mănuși, însă mulți târgovișteni evită să le folosească, să se protejeze. „În Târgoviște nu e coronavirus”, a motivat un grup numeros, adunat în fața blocului.  

Deces la azilul Ghergani, o bătrână din Boteni! Deces și la Ghimpați

Vești triste vin și din zona de risc Răcari. A decedat o primă persoană din azilul de la Ghergani, compatabilă cu noul coronavirus, o bătrână de 83 de ani din localitatea Boteni – Conțești. Dar și soțul (55 ani) unei angajate a centrului, din Ghimpați, cu afecțiuni importante, însă și aici sunt temeri că tocmai COVID-19 i-ar fi grăbit moartea. Soția nici măcar nu poate participa la slujba de înhumare, fiind diagnosticată pozitiv și internată la Spitalul Pucioasa. Panicați, oamenii din zona Răcari reclamă pe rețelele de socializare că sunt contacți direcți care nu respectă izolarea. „Nu este adevărat. Am verificat și este vorba despre contacți la contacți, rude, nu contacți direcți”, a oferit un răspuns primarul Marius Caravețeanu.

DSP Dâmbovița extinde testarea în toate azilele din județ

Sunt voci care susțin că virusul ar fi fost introdus în centrul de la Ghergani de către un pacient adus de la Suceava, informație care nu se confirmă. Și nici aceea că, de fapt, suceveanul ar fi ajuns la azilul de bătrâni din Conțești. „La noi nu s-au mai făcut internări de luni bune”, a transmis un angajat al stabilimentului. Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița (director Sorin Stoica) a înțeles însă pericolul și a anunțat printr-un comunicat de presă că a extins acțiunea de testare pentru COVID-19 la toate centrele rezidențiale pentru persoane vârstnice din județ.

Sursa foto: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here