Farul a lăsat Chindia în beznă! Echipa lui Viorel Moldovan s-a înecat la malul mării

2485

După ce a plutit peste ape tulburi și valuri puternice, Chindia s-a înecat acolo unde se aștepta mai puțin, la malul mării. Presiunea imensă a obiectivului a afectat exprimarea tehnică a combatantelor, însă așteptările erau clar mai mari din partea echipei lui Viorel Moldovan. A rezultat un meci anost, ce părea să se îndrepte către o remiză fără goluri, dinamitat de o execuție frumoasă a lui Georgian Păun (79). Intrat în locul lui Romeo Surdu, fostul petrolist a avut tot timpul din lume să-și fixeze balonul. Șut de pe loc, de la 25 de metri, peste tânărul Aioani, poziționat nu prea inspirat. Imediat a picat și eliminarea lui Mihai Neicuțescu (81), însă Chindia a devenit mai periculoasă în inferioritate numerică. Ultimul atac a fost și cel mai aproape de finalizare. Liviu Mihai a bătut bine o lovitură liberă, Vali Alexandru a trimis cu capul la colțul lung, Avram a scos incredibil, însă numai până la Neguț, care a ratat și mai incredibil, dintr-o poziție simplă.

Cine iubește Chindia, o iubește și la greu, nu o hulește!

Chindia a pierdut pentru prima data în acest an și a dezlănțuit torentul răutăților. „S-a reluat lupta pentru evitarea promovării”. „Blat ordinar!”. „Meci de combinații la pariuri!”. Dincolo de durerea acestui eșec, facem un apel la echilibru, la luciditate!
Cine iubește Chindia, o iubește și la greu, nu o hulește. Să luăm exemplul fanilor petroliști, care și-au susținut cu fanatism favoriții la derby-ul cu U Cluj (1-0), chit că ploieștenii veneau după o umilință cu ASU Poli Timișoara (0-3). Promovarea se joacă, iar Chindia are argumente să ajungă în Liga 1. Am fi așteptat, totuși, o reacție de lider din partea președintelui Marcel Ghergu, atacat dur înaintea meciului de Ciprian Marica, finanțatorul Farului, care a pus în dreptul Chindiei eticheta echipei favorizată de arbitraje.

Farul Constanța – Chindia Târgoviște 1-0 (0-0)

Stadion: „Farul”. A marcat: Păun (79). Au arbitrat: Florin Andrei (Tg. Mureș) – Adrian Vornicu (Iași), Constantin Cantemir (Făgăraș). Observatori FRF: Cornel Sorescu (Pitești), George Constantinescu (Slatina). Cartonașe galbene: Rosado (54), Ispas (63), Toma (86) / Șerban (62), Neicuțescu (73). Cartonaș roșu: Neicuțescu (81).

Farul: Avram – Diogo, Ispas, Ehmann, Neciu – Celestino (59 Moise), Toma – Fotescu (77 Doumbia), Rosado, Miranda – Surdu (59 Păun). Antrenor: Petre Grigoraș.

Chindia: Aioani – Martac, Leca, Șandru, Dumitrașcu (83 Florea) – Șerban (71 Neicuțescu), L. Mihai, Novac, Panait – V. Alexandru, Cherchez (63 Neguț). Antrenor: Viorel Moldovan.

Foto Facebook: Farul Constanța

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here