Diego Longo, un geniu neînțeles! Italianul pare pierdut la Târgoviște

739

21 noiembrie 2023. Ziua în care Diego Longo a fost anunțat ca fiind noul antrenor al Chindiei Târgoviște, după mandatele lui Dragoș Militaru și Vasile Miriuță. Apropiat al familiei Lucescu, italianul a stârnit reacții diverse încă de la numirea pe banca tehnică a formației târgoviștene. Așa cum era normal, înainte să îmi exprim părerea legată de acesta, am lăsat să se dispute câteva partide oficiale, pentru a vedea cum evoluează Chindia sub conducerea lui. Longo a adunat 5 puncte din 9 posibile, iar echipa se clasează pe locul 11 în acest moment, cu șanse matematice pentru calificarea în play-off, cu trei etape înainte de finalul sezonului regulat.

24 februarie 2024. Ziua meciului cu Metaloglobus, prima finală dintre cele patru pentru calificarea în play-off. O partidă care părea câștigată încă de la conferința de presă premergătoare meciului, în care Longo lansa invitații la cafea jurnaliștilor, pentru a sărbători victoria cu formația pregătită de Ianis Zicu. Din păcate, declarațiile italianului nu au avut acoperire pe terenul de joc, acolo unde Chindia a arătat ca o echipă de Liga a 3-a, nu ca una care atacă promovarea în primul eșalon. Formația târgovișteană s-a prezentat penibil la un meci de importanță maximă, însă Longo nu și-a schimbat atitudinea pe care a avut-o înaintea jocului și a continuat discursul sfidător și după remiza albă de pe „Eugen Popescu”. Planul tactic a părut că nu există, iar atitudinea jucătorilor, cu mici excepții, a lăsat de dorit. În schimb, Longo garantează că echipa târgovișteană va câștiga la Dej.

Diego Longo pare pierdut la Târgoviște. Chiar dacă este neînvins, italianul nu lasă impresia că poate aduce promovarea pentru Chindia. Spre dezamăgirea suporterilor, formația târgovișteană se prezintă rău, cu jucători care lasă impresia că nu știu care le este rolul în jocul pe care Longo dorește să-l afișeze. Poate că italianului o să-i iasă și va duce echipa în play-off, însă pentru mine un lucru este clar. Chiar dacă a stat pe lângă Mircea Lucescu, Longo nu este la valoarea lui și nu trebuie să se poarte precum ar fi. E nevoie de modestie. Am mai văzut fotbalul în nivelul Dâmbovița, nu a inventat el „roata”.

COSMIN SAVA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here