Respect pentru valorile sportive! Nelu Mândrican, un boxer admirabil, un caracter frumos

10291

„Ion Mândrican”! Se prezintă un munte de om, cu voce blândă și privire caldă. „Mândrican, boxerul?”. Întreb curios, dar și admirativ. „Boxul nu e doar un sport, e o artă. Ce vremuri!”. Vorbește calm, însă în ochii lui citești măreție. Ce om modest! Ce caracter frumos! Ce suflet curat! Ne-am revăzut peste ani, însă niciodată nu am scris despre Ion Mândrican (foto dreapta), fost component al secției de box din cadrul Asociației Sportive Metalul Târgoviște.

„Un foarte bun coleg, modest, muncitor, tenace și foarte serios”

Boxer categoria a I-a, Nelu Mândrican a practicat sportul cu mănuși în perioada 1978-1988 și are în palmares peste 100 de meciuri oficiale. A participat la numeroase turnee, unde a obținut rezultate foarte bune. „Dârzenia în luptă, buna lui intuiție în ring și remarcabila lui rezistență au făcut să aibă o prestație meritorie în întâlnirile cu boxeri redutabili, unii chiar campioni naționali, ca Marinică Ouatu, Marcel Bereșoaie, Mihai Ciubotaru sau Marian Garoseanu. Un foarte bun coleg, modest, muncitor, tenace și foarte serios”, îl descriu cei care l-au cunoscut îndeaproape pe Ion Mândrican, cum este și Cezar Robu (foto stânga).

Un lord al ringului și un om pâinea lui Dumnezeu

Nelu Mândrican s-a retras de câțiva ani în comuna natală, la Cobia, iar prietenii și foștii colegi nu l-au uitat. Îl vizitează periodic, ba chiar l-au și premiat pentru activitatea depusă. Ar trebui să o facă instituțiile sportive și reprezentanții comunității din care face parte, dacă nu s-a întâmplat acest lucru. Și nu doar pe el, ci și pe alți foști sportivi de elită pe care i-a dat județul Dâmbovița. Ai tot respectul meu, Neluță Mândrican, un lord al ringului și un om pâinea lui Dumnezeu! Să ai parte de multă sănătate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here