Contacții direcți ies din izolare la Corbii Mari! Două săptămâni fără coronavirus la Grozăvești, Moara din Groapă și Ungureni

1988

Comuna Corbii Mari este prima din Dâmbovița unde a apărut în mod oficial COVID-19, dar și singura unde s-au înregistrat decese. Vorbim despre 20 de persoane diagnosticate pozitiv cu coronavirus, domiciliate în Grozăvești, Moara din Groapă și Ungureni, sate ce aparțin de Corbii Mari, una dintre cele mai mari comune ale județului, cu peste 8.500 de locuitori. Cu 20 de cazuri confirmate și două decese, la sfârșitul lunii martie se vorbea despre ,,Focarul Corbii Mari”, iar previziunile erau sumbre.

„S-a reușit stoparea transmiterii comunitare!”

Intervenția promptă a autorităților locale, în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică, Poliția și Jandarmeria, a avut efecte, de vreme ce în ultimele două săptămâni nu a mai apărut niciun caz, două persoane s-au vindecat, iar apropiații celor infectați cu COVID-19 au început să iasă din izolare, timp în care nu au dezvoltat simptome. „Este extraordinar că se închide focarul de la Corbii Mari! Acolo este o comunitate cu mulți romi, iar regulile de igienă sunt precare. Sunt multe neajunsuri, dar s-a reușit stoparea transmiterii comunitare”, ne-a declarat o sursă instituțională, de maximă încredere.

Primarul Bănică: „Sper și îmi doresc din tot sufletul să se termine aici!”

Aflat la primul mandat de primar, Ionuț Bănică (foto) a avut de gestionat în ultima perioadă o situație extrem de complicată, numărând concetățenii infectați, iar apoi zilele în care coronavirusul nu a mai făcut victime în comună. „Sper și îmi doresc din tot sufletul să se termine aici! Cetățenii au înțeles mesajul pe care l-am transmis și nu am avut o răspândire comunitară. Am întreprins acțiuni de întrajutorare, am făcut cumpărături, am adus medicamente celor aflați în izolare la domiciliu. Acum, a ieșit din izolare marea majoritate a persoanelor care au fost contacți direcți. Suntem într-o acțiune de distribuire de măști pentru toată populația. Am efectuat în regie proprie majoritatea acțiunilor, iar vineri ni s-a virat o sumă de 40.000 lei de la Consiliul Județean Dâmbovița”. Dacă la Corbii Mari cercul pare că s-a închis, apar informații îngrijorătoare dinspre Racovița, un sat din comuna Bucșani, unde ar fi fost depistat un al doilea bărbat cu coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here