„Anumiți primari sunt semialfabetizați, iar condițiile de igienă precare”! Teama de răspândire a coronavirusului în mediul rural

2109

Autoritățile se tem pe bună dreptate de răspândirea coronavirusului în comunitățile rurale, iar îngrijorarea lor vizează mai multe aspecte, după cum a explicat cineva din sistem pentru Sport Impact. „Anumiți primari sunt neaveniți, profani, semialfabetizați. Credeți că stau ei să citească legi, ordonanțe, pe care să le pună în aplicare în mod coerent și să instruiască populația? În continuare se circulă fără declarații, iar prietenii lui Bachus pierd vremea pe malul șanțului. Condițiile de igienă sunt precare în multe gospodării și oamenii tranzitează de la unii la alții. Sunt și primari responsabili, cetățeni educați, dar ce facem cu ceilalți?”.

Suferim la nivelul capacității de testare

Chiar dacă a crescut în ultima perioadă nivelul capacității de testare, suferim în continuare. La început au fost doar opt centre în țară, acum sunt peste 30, iar noi încă nu avem unul în județ. Au fost demarate proceduri pentru a deschide un centru de testare la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, dar și pentru achiziție de teste la nivelul dispensarelor. Criza este mai degrabă una mondială, pentru că aparatele de testare sunt în marea lor majoritate americane și nemțești, iar ele pătrund mai greu pe piața românească. Chiar dacă recoltoarele ar fi suficiente, nu permite metodologia testarea în masă. Să sperăm că nu vor deveni simptomatici mulți oameni, într-o perioadă scurtă de timp, altfel situația se complică serios. Din informațiile noastre, la nivelul județului au fost testate până acum puțin peste 200 de persoane.

Sursa foto: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here