Unde sunt banii juniorilor, peste un sfert de miliard anual? Să-i bată Dumnezeu pe cei care fac averi de pe urma copiilor!

2304

Cosmin Toboșaru a fost ani buni reprezentantul cluburilor cu echipe de copii și juniori în Comitetul Executiv al Asociației Județene de Fotbal Dâmbovița, poziție pe care a părăsit-o în februarie 2017, după ce a izbucnit scandalul „deghizaților”. „Nu am vrut să-mi fie asociat numele cu ce s-a întâmplat atunci. Mulți m-au felicitat pentru că m-am retras din AJF și am crezut că exemplul meu va fi urmat și de alții. Din păcate, nu s-a întâmplat asta. Eu nu am votat niciodată cu domnul Tudor”, a comentat Tobi la ultima ediție a emisiunii Sport Show, pe Columna TV. Antrenor la CSȘ și Kinder Târgoviște, Cosmin Toboșaru este implicat și la selecționata județeană U14, însă nu a fost plătit în acest sezon de AJF Dâmbovița, chit că finanțarea o asigură Federația Română de Fotbal. „Mi-a motivat domnul Tudor că nu au venit banii de la federație”.

Toți banii copiilor rămân la AJF, la Tudor Emil!

Toboșaru a calculat cu exactitate câți bani a încasat AJF Dâmbovița din legitimări, vize și taxe anuale numai pe segmentul juvenil. Sunt 45 de echipe înscrise, iar la o medie de 15 jucători, rezultă 675 de juniori. Legitimarea lor a adus în contul asociației prezidată/patronată de Tudor Emil suma de 16.875 lei. La care se adaugă 6.750 lei (vize anuale) și 750 lei (taxe anuale). Vorbim despre sumele fixe (24.375 lei), întrucât peste ele s-au încasat bani frumoși din transferuri și contestații. Ce s-a întors către echipe? „Nimic, vreme de mulți ani. În ultima vreme, s-a premiat echipa de pe primul loc cu o diplomă, o cupă ieftină și câteva mingi, primite de la federație. Am cumpărat noi medalii pentru copii, să simtă și ei că au câștigat ceva, că le sunt răsplătite eforturile. Federația a trimis anul trecut 5 mingi pentru selecționata U14, însă la noi au ajuns doar 4 de la AJF. Federația alocă 400 de euro pentru fiecare meci disputat, iar acasă cheltuim doar jumătate din ei. Adevărat că la unele deplasări depășim cu puțin această sumă. Trăgând linie, AJF iese pe plus financiar și cu această selecționată”, a venit bine documentat Cosmin Toboșaru. Înțelegem multe, însă nu și să te bucuri la bănuții copiilor. Mulți dintre părinți depun eforturi importante pentru a susține activitatea sportivă a puștilor, își rup de la gură. Să-i bată Dumnezeu pe cei care fac averi de pe urma acestor suflete!

Nu au fost în stare să declare o campioană la Memorialul Gheorghe Ola!

„Copilul meu plânge de câteva zile. Nu i-a spus nimeni cine a câștigat competiția unde a participat, Memorialul Gheorghe Ola”, a reclamat părintele unui junior implicat în campionat. „L-am sunat pe domnul Tudor, președintele AJF Dâmbovița, să-mi spună care este până la urmă campioana județeană la această categorie de vârstă. A răspuns, însă fără să vorbească. Apoi m-a sunat, dar tot fără să vorbească”, s-a amuzat un coleg jurnalist. Kinder și Chindia Târgoviște au acumulat fiecare 33 de puncte. În meciurile directe a fost tot egalitate de puncte, de golaveraj și de goluri marcate, după 3-2 și 3-4, numai că ele s-au jucat pe terenuri neutre, la Valea Lungă și la Moreni. Abia următorul criteriu de departajare, cel al golaverajului general, a produs prima diferențiere: 115-10 (+105) Kinder vs. 112-9 (+103) Chindia. Haios e că după ultimul turneu au sărbătorit titlul cei de la Chindia, așa cum li s-ar fi transmis. Puși în încurcătură, cei de la AJF Dâmbovița au solicitat consilierea FRF, și au decis că ambele echipe sunt campioane. Caraghioslâcul nu se oprește aici, întrucât niciuna nu poate participa la Turneul Zonal, întrucât nu a participat la campionatul interligă, care nu există la nivel județean. Dacă nu ar fi de râs, ar fi de plâns!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here