Ultima înfățișare, Chindia – Slatina, sau CIANOCOBALAMINA…întârziată!

7947

Spre supărarea și mai mare a domnului Gabriel Boriga, nemulțumit cu numărul suporterilor Chindiei de la jocul cu CSA Steaua (salvat, oarecum, de zona neagră… stelistă), prognozăm o infidelitate și mai mare pentru ultima etapă a campionatului. Slatina ar fi putut constitui o pastilă de cianocobalamină pentru Chindia… doar în vremea campionatului regular. Dar, nu a fost… egalul acela spălăcit în Olt, a avertizat, încă de atunci, că echipa târgovișteană va avea probleme în… viziunea ei, revenirea imediată în SuperLigă. Acum, jocul cu echipa olteană este doar o întindere de mână spre cortina care se va trage, anunțând finalul unuia dintre cele mai dezastruoase sezoane – cu excepția celor… retrogradabile, căci au fost destule și din acestea (!) – trăite sub Turn. Da, a fost și mult mai rău decât acum, și Metalul, CS Târgoviște sau „Micul Ajax” au trecut prin așa ceva, să nu credeți că fotbalul târgoviștean a fost vreodată chiar… imbatabil! De fapt, recordul de prezențe consecutive în primul eșalon al fotbalului din Cetate îi aparține chiar… Chindiei din acest secol, patru la număr! Istoria este indubitabilă, chiar dacă nostalgia față de anumite „legende” ne fac (???) să privim trecutul mult mai în roz decât a fost.

Chindia a devenit o echipă plumburie

Faptul că nu s-a reușit o promovare imediată, că a fost un sezon ratat, că reîntoarcerea ACASĂ a corespuns cu o mare dezamăgire este un adevăr (deja) FANAT. Pauperizată după retrogradare, Chindia Târgoviște a devenit – printr-o nouă alcătuire absolut insolită – o echipă plumburie. Apoi a început… șeruirea! Așa au stat lucrurile în acest sezon. Partida cu Slatina pune capăt unui an competițional zădărnicit. Pentru ultimul salut cu publicul – cel care a rezistat până acum – jucătorii Chindiei trebuie să trateze cu seriozitate acest meci și să obțină victoria. Cine știe, poate că între atâtea necunoscute, care încă mai planează pe acest campionat, apare vreo minunăție! Dar, și fără ea, competiția trebuie dusă până la capăt.

Urmează o analiză lucidă

În această ultimă etapă mai sunt programate partidele CSA Steaua – Concordia Chiajna și Progresul Spartac – CS Tunari. Viitorul Pandurii Tg. Jiu stă. Cum se vede, este un derby al fruntașelor, un… amical al codașelor și un… joc al echipelor din mijlocul grupei B, play-out. Vom reveni asupra partidei cu Slatina și, desigur, cu multe aspecte mai puțin cunoscute din acest sezon. Timp avem suficient, chiar și printre jocurile de la Campionatul European, pentru că sângele apă nu se face. Vom analiza lucid lucrurile, nu cu mușcături ofidiane, de șarpe, că nu-și mai au rostul. Așadar, să fim prezenți și la ultima partidă a sezonului, Chindia – Slatina. Succes, Chindia!

VASILE NEAGU

Foto: Marius Tudor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here