Situația a luat-o razna! Nu vă lăsăm să distrugeți clubul, CSM Târgoviște trebuie ajutat!

1735

Jucătoarele înconjoară scaunul antrenorului la ultimul time-out al meciului, însă Cătălin Tănase se lasă așteptat. Mai sunt 4 secunde, iar Phoenix Constanța sărbătorește cea mai importantă victorie din istoria clubului, conducând ireal la Târgoviște, cu 13 puncte (63-50). „Vouă vă place ce se întâmplă?”. Este întrebarea pe care Tănase le-o adresează jucătoarelor în mod repetat. Oamenii părăsesc sala dezamăgiți, sunt puțini, foarte puțini, 200 cu indulgență. CSM Târgoviște pierde fără drept de apel al treilea meci consecutiv, fără să-și adjudece nici măcar un sfert. Echipa e prăbușită moral, sângerează, se târăște către play-off. Noroc că nici Olimpia Brașov nu joacă mare lucru, astfel că CSM se menține pe podiumul Ligii Naționale, cât o mai rămâne acolo. Cătălin Tănase se lipește de banca de rezerve și privește în gol, în timp ce jucătoarele se strâng la mijlocul terenului și vorbesc între ele, pe un ton scăzut. Au sperat cu toții că blestemul Dikeoulakos se va ridica de peste club în această lună și că va exista din nou libertate la transferuri internaționale. Au sperat degeaba, iar după ce a picat și motivarea Tribunalului București, cu obligație de plată 240.000 de euro, moralul a luat-o în jos. Echipa resimte și absența directorului tehnic Ioan Valerian, proaspăt operat, omul care aduce echilibru, încredere, Consigliere. E greu să joci și cu tribunele goale, în ciuda mesajelor pe alocuri disperate ale clubului și ale jucătoarelor de a atrage publicul la sală. Sincer, oamenii nu prea au ce să mai vadă aici! Echipele de baschet și de volei nu se prezintă la nivelul dorit.

Tănase poartă pe umeri povara unor greșeli uriașe moștenite

Cătălin Tănase și-a asumat o misiune dură, a fentat obstacolele o bună parte din traseu, însă căderea era inevitabilă. Nu poți menține un ritm competițional sufocant cu jucătoare de 40-45 de ani și cu puștoaice de liceu. Tănase poartă pe umeri povara unor greșeli uriașe moștenite, absorbind reproșurile celor care nu digeră ușor aceste eșecuri. Când nu sunt rezultate, antrenorul e ținta preferată, însă aici contextul e foarte important. E ca și cum i-am cere lui Viorel Moldovan să promoveze în Liga 1, numai cu jucători din județ. CSM Târgoviște nu se poate bate la titlu fără libertate pe piața transferurilor, însă nici nu e de scuzat după înfrângeri clare acasă cu Arad sau Constanța. Echipa produce puține puncte, greșește mult, nu se regăsește.

E clubul târgoviștenilor, nu al patronilor!

Încărcat cu multe greutăți, Cătălin Tănase va trebui să-și cântărească atent deciziile. Când a promovat echipa în prima ligă, a sperat că problemele clubului se vor rezolva în timp util, astfel încât să poată transfera în această iarnă. Și avea pregătite lovituri grele, decis să lupte pentru trofee. Numai că situația a luat-o razna la CSM Târgoviște, club care va fi executat de 240.000 de euro, prejudiciu ce va afecta serios bugetul clubului. Dacă unii vor răbufni și vor vorbi public, probabil că alții vor fugi în Costa Rica, precum Elena Udrea. Clubul Sportiv Municipal trebuie susținut în acest moment greu, indiferent cine este la conducerea lui. O spune unul care nu se află în grațiile interimarilor și voluntarilor de la CSM Târgoviște. Oamenii au făcut niște alegeri care, într-un timp foarte scurt, s-au dovedit falimentare. Dacă ei nu au puterea să-și recunoască greșelile, asta nu înseamnă că CSM trebuie abandonat. Vorbim despre clubul târgoviștenilor și nu al patronilor. Cine simte cu adevărat fenomenul sportiv, va oferi susținere. Așa cum sunt convins că o va face și executivul municipiului Târgoviște, care nu va permite să se termine aici povestea clubului, în ciuda unor greșeli gigant, ce vor fi decontate de populație.

CSM Târgoviște – Phoenix Constanța 50-63 (15-21, 18-18, 9-10, 8-14)

Târgoviște: P. Poole 15 (1), A. Stoenescu 9, A. Chivu 8, L. Vaida 8, L. Toma 4, C. Popescu 3 (1), T. Neagu 3, T. Kilin, M. Coker. Antrenor: Cătălin Tănase.

Constanța: J. Jovanovic 22 (2), C. Douglas 19 (2), V. Erak 13, A. Beldian 5 (1), C. Cutaș 4, B. Fota, E. Armanu. Antrenor: Predraj Stanojcic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here