Ștefan Rachieru și-a fixat obiective importante! „Visul meu este de a înota într-o finală mondială și la Olimpiadă”

401

Ștefan Rachieru (17 ani) are un CV care îl recomandă pentru topul înotătorilor legitimați la Clubul Sportiv Municipal Târgoviște. A fost campion (200 m bras) și vicecampion național (100 m bras) la cadeți, urcând pe podium și la Cupa României, unde a obținut locul 3. A moștenit pasiunea pentru înot de la mama sa, Cristian Rachieru, unul dintre instructorii apreciați care își desfășoară activitatea la Complexul Turistic de Natație.

Ștefan, de când înoți?

– De la 6 ani. Mi-a plăcut înotul de mic, m-am simțit dintotdeauna bine în apă, în bazine. Iată că anii au trecut, iar eu practic acelați sport, cu aceeași plăcere.

Ce obiective de performanță ți-ai propus?

– Visul meu este de a înota într-o finală de Campionat Mondial sau la Jocurile Olimpice. Pe termen scurt, mi-aș dori o calificare la Campionatul European. Acum mă pregătesc pentru Campionatul Național în Bazin Scurt, de la Otopeni, din luna noiembrie (9-12). Vreau să-mi îmbunătățesc timpii și să prind Top 5 la 400 m mixt și 200 m bras. Nu va ușor, acum concurez la tineret, unde vin după locul 8 național la mixt și locul 9 la bras. O să înot și 200 m spate, o altă probă care îmi place.

Înoată și 15 km pe zi

De ceva vreme, ai făcut trecerea către CSM Târgoviște. Cum decurge colaborarea cu Gheorghe Tzitzeclis?

– Discutăm foarte mult, și nu doar despre înot. Mă susține, mă înțelege, chiar avem o colaborare plăcută. Pe lângă antrenamentele obișnuite, îmi recomandă să citesc cărți de înot, dar și alt gen. Sincer, îmi place foarte mult să citesc articole sportive, pot spune că reprezintă una dintre pasiunile mele. Îmi place modul de lucru al domnului profesor.

Câți kilometri înoți într-o zi obișnuită?

– Dacă reușesc să fac două antrenamente, ar fi 15 km. Altfel, mă rezum la unul mai amplu, de 8-9 km. Mai puneți și școala, dar și naveta, pentru că eu sunt din Breaza, însă învăț la Câmpina, unde mă și antrenez uneori. În rest, la Târgoviște, unde vin de patru ori pe săptămâni. Îmi place foarte mult la Complexul Turistic de Natație, pentru că beneficiez de servicii multiple. Pe lângă bazinul olimpic, care este de top, e important că pot să fac o bună refacere. Cu saună, săli de fitness și terenuri de sport în aer liber.

A înotat de mic la concursuri cu David Popovici

Care sunt idolii tăi din lumea înotului?

– În copilărie, îmi plăcea de Michael Phelps. Acum sunt fan David Popovici, mai ales că suntem din aceeași generație și am înotat împreună la concursuri, de mici.

Ce pasiuni ai?

– Pe lângă înot, îmi place foarte mult să mă uit la fotbal. Îmi plac și jocurile pe calculator, dar și să citesc. Cum am spus, în special, presă sportivă. Mare parte din timp îl dedic însă școlii și înotului. Îmi doresc foarte mult să obțin o medalie și pentru CSM Târgoviște, pentru județul Dâmbovița, mai ales că mama mea este născută la Găești.

Sursa: complexturisticnatatietargoviste.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here