„Marfa” lui Miriuță seamănă cu el! Chindia, spre play-off sau prăbușire?!

6991

E bine să fi optimist, să visezi frumos, să fi mai încrezător decât trebuie, dar până la un punct. Altfel, vine realitatea peste tine și te trezește la… veridicitatea ei: „băi, omule, tu pe ce lume trăiești?” Așa mi s-a întâmplat și mie după nereușita cu Corvinul. Cu toată tendința mea de a vedea situația Chindiei mai bună decât este în acest moment critic, atitudinea a cedat și am coborât cu picioarele pe pământ. Criza de sub Turn se adâncește în fiecare zi și echipa se îndreaptă mai mult spre prăbușire decât spre locurile de play-off. Nereguli peste nereguli, de la depunctare până la evoluțiile mediocre (chiar mai jos), asfixiază echipa târgovișteană. Nimeni nu-și face, cum trebuie, datoria. De la conducerea – căreia îi aparține depunctarea – , antrenorul care spune că „asta e marfa”, fără să specifice că și el face parte din ea, și până la ultimul jucător, este o bălăcăreală într-o mlaștină care începe să-i înghită pe toți! Suporterii fideli, adică cei o mie, care au rămas lângă echipă, și-au epuizat și ei speranțele în promovare, iar cei câteva zeci din galerie afișează – doar – o exuberanță exterioară, convingerile interioare fiind altele.

Meciul a fost pierdut de Miriuță!

La Hunedoara, meciul a fost pierdut de către Vasile Miriuță. „Marfa” lui a fost alterată chiar de el! Deschiderea de scor de către Prejmerean, din minutul 16, și chiar continuarea jocului bun din prima repriză, au fost stricate la pauză. Nu accidentarea lui Prejmerean, invocată de Miriuță ca fiind principala cauză a întoarcerii rezultatului, a fost de vină, sau nu numai ea, ci semnele vizibile, făcute cu mâinile, până la primirea golului egalizator din minutul 62, repetate, chiar până la golul lui Coman, din minutul 90. Au fost indicații clare de liniștire a jocului, de strunire, deși rămânerea în priză a echipei putea aduce mărirea scorului. Acalmia solicitată de antrenor a fost cauza principală a pierderii partidei. Antrenorul Corvinului, Florin Maxim, a citit „mesajele” bistrițeanului și a reacționat în consecință. Miriuță este oscilant nu doar în declarații, ci și în modul de pregătire al echipei. Pe de o parte spune că are jucători cu care să atace promovarea, pe de alta că „asta-i marfa”, și o spune suporterilor, din fața băncii de rezerve (!), ca să-l audă și jucătorii cum îi jignește. Așa a făcut și în primele minute din partida cu Spartac. Așa procedează și la antrenamente. Ba își laudă elevii, ba îi jignește cu înțepături… umoristice!

Este momentul curățeniei și al apelării la ce avem noi!

După episodul Hunedoara, privirile noastre se îndreaptă spre zona inferioară a clasamentului, unde se și află echipa, orizontul pe care l-am visat fiind atât de îndepărtat, încât nici nu se mai vede. Și, pentru că mai rău nici nu poate să fie, credem că este momentul curățeniei și al apelării la ce avem noi, în ograda târgovișteană, de la antrenor și până la jucătorii veniți de oriunde. Măcar să știm că ăștia suntem noi, nu alții! Să ne consolăm cu ideea că anul acesta nu este rost de promovare, și să începem construcția unei echipe dâmbovițene pentru județul Dâmbovița. Echipele de tineret ale Chindiei merită această atenție, și antrenorii lor!

VASILE NEAGU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here