Jocurile din deplasare, nodul gordian! Punctele Chindiei au fost obținute pe teren, nu sunt cadou!

6311

Imediat ce FRF a comunicat că AFC Chindia și-a reprimit cele două puncte, după încheierea conflictului financiar cu fostul portar Cătălin Căbuz, au început să apară tot felul de comentarii, unele de-a dreptul halucinante. Cârcotașii susțin că decizia aceasta va crea și alte precedente și nu trebuia să fie luată, iar echipa târgovișteană era normal să rămână cu penalizarea. Altfel spus, proverbul „și… și cu banii luați”, în mentalitatea lor săracă, este unul logic. Să-i lămurim puțin, dacă vor putea să înțeleagă. În primul rând, din punct de vedere lexical, expresia „a crea un precedent” nu este bine folosită aici, în acest caz, deoarece în Dicționarul Explicativ al Limbii Române ea are o explicație clară, referitoare la un obicei, și nu la o hotărâre, o decizie luată de o asociație sau de o instituție. Cum adică, dacă repui pe cineva în drepturile sale creezi un precedent?! Apoi, acești guralivi uită că cele două puncte ale Chindiei, care se reîntorc în linia ei de clasament, au fost obținute pe teren, ci nu la masa verde. În fine, ele nu vin ca un ajutor într-un moment de criză al echipei, dimpotrivă, prin luarea lor s-a adâncit criza echipei. Deranjant este faptul că o parte dintre cei care susțin că nu ar fi trebuit reîntoarse punctele, sunt târgovișteni, dar în niciun caz suporteri ai Chindiei, așa cum susțin. Să-i lăsăm în… plata lor!

Chindia are prima șansă cu Reșița

Chindia urcă pe locul 10, după întregirea punctelor, și se află la 3 puncte de locul 6, poziția atât de disputată. Cu un golaveraj bun, 13-7, renasc speranțele pe „Eugen Popescu”. Sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 11.00, este programată partida cu CSM Reșița, ocupanta locului 16, cu 10 puncte, pe teren propriu. În ultima perioadă, târgoviștenii și-au adjudecat punctele sub Turn și credem că o vor face și acum. Din cele 9 etape, rămase de disputat, 5 pe teren propriu, se pot aduna punctele necesare pentru a face pasul în zona play-off. Partidele din deplasare reprezintă, în continuare, nodul gordian pentru elevii lui Miriuță. Și, neapărat, dacă se dorește cu adevărat promovarea, trebuie două-trei victorii și pe terenuri străine. Dar, mai întâi, trebuie obținut succesul cu reșițenii. Partidă deloc ușoară, chiar dacă este vorba de o nou-promovată. Avem, cum aminteam mai devreme, prima șansă.

Etapă cu meciuri foarte interesante

În această etapă mai sunt câteva meciuri foarte interesante. Liderul Unirea Slobozia se deplasează la Slatina, o echipă incomodă pe teren propriu. Șelimbăr va avea de lucru cu Dumbrăvița, pe teren propriu, în cel mai insolit derby al ligii secunde din ultimul deceniu. Mioveni și Concordia, și ele vecine de clasament, dar cu frontiera play-off-ului despărțitoare, pot oferi o partidă interesantă. Noi ne închinăm pentru o remiză. Gloria Buzău și FC Argeș vor lupta sub devize diferite: prima pentru păstrarea locului în clasament, cealaltă pentru refacerea blazonului. Orice rezultat este posibil sub Carpații de Curbură. Steaua – Ceahlăul nu putea, în mod logic, să aibă decât un singur „epilog”, victoria militarilor, mai ales că și-au păstrat palmaresul. Noi, târgoviștenii, ar trebui să luăm sâmbătă drumul stadionului, dacă vrem să ținem lumina (încă) aprinsă pe întortocheatul hol al promovării. Iar echipa, să înțeleagă cea mai logică deviză, anume că un meci se termină atunci când arbitrul bagă fluierul în buzunar. Nu e așa, domnule Miriuță? Cale liberă spre victorie! Hai Chindia!

VASILE NEAGU

Foto: FC Corvinul 1921 Hunedoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here