Fantoma Chindiei nu sperie Petrolul! Se strânge lațul, domnilor!

2833

Chindia s-a degradat puternic, iar cu Petrolul și-a probat măsura neputinței. Jocul echipei s-a prăbușit de la un meci la altul, încât eșecul de la Ploiești a venit previzibil, ca o cafeluță la începutul zilei. Un nume mare în fotbalul românesc, dar ca jucător, Viorel Moldovan tinde să se facă de râs la Târgoviște în postura de antrenor. Adus să promoveze Chindia în Liga 1, ,,Moldo-but” nu mai deține controlul asupra grupului, iar rezultatele au devenit penibile. Echipa practică un joc bezmetic, fără orizont și determinare, arătând ca una de subsolul ligii secunde și nicidecum ca o forță a seriei.

Vătavu e penibil, Dudea distractiv

Fisura a început din centrul apărării, unde pilonul Vătavu a căzut de câteva etape, însă Moldovan tot insistă pe o variantă care tinde să-l măture de la echipă. Marian arată a fost fotbalist, un gafeur de județ, îngropând la Ploiești și ultimele speranțe că se poate obține o remiză pe final. Băiatul e ,,lemn” de etape bune, dar Vio nu are curajul să-l scoată din echipă. Lumu a speculat gafa uluitoare a celui mai experimentat jucător târgoviștean, i-a pasat lui Arnăutu (78), care a închis meciul la 2-0. Marcaj larg a fost și la primul gol, unde Grecu și Plămadă (27) s-au zbenguit prin careul Chindiei, ultimul marcând ca în curtea școlii. Nici Dudea nu e din filmul performanței la Chindia, completând cea mai distractivă pereche de fundași centrali din ultimii ani. Cu excepția ratării lui Cherchez (37), Chindia nu l-a deranjat pe Tordai, care a mai avut emoții doar pe final, când Neguț (90+3) a trimis în plasa laterală. Însă tot pe final, Herea (88) putea să stabilească scor de neprezentare, dar ar fi fost nedrept.

Cipriane, îngropi și Chindia? Nu e bine, Marcele!

Viorel Moldovan are un discurs exagerat de frumos raportat la jocul echipei. E un tip școlit, civilizat, dar nici noi nu suntem bătuți în cap. Omul vorbește de victorii, de promovare, de atitudine, însă realitatea din spatele vorbelor frumos îmbrăcate e coșmar în toată regula. Niciun antrenor din lumea asta nu poate să stea liniștit la Chindia, după două eșecuri la rând. Iar fostul internațional trebuie să priceapă că e pe cracă, să nu spunem pe făraș. E groasă profesore, iar vulpoii din fruntea clubului sunt dispuși să sacrifice pe oricine, ca să rămâne ei la bucate. După ce a pus pe butuci CSM Târgoviște, club căpușat ani buni, iar apoi blocat ca performanță, directorul sportiv Ciprian Iugulescu e pe cale să arunce în groapă și Chindia. Complice tinde să-i devină președintele Marcel Ghergu. Care a dat o fugă în Serbia cu naționala României, la relaxare, după înfrângerea alarmantă cu Mioveni și înaintea șocului de la Ploiești. Se strange lațul, domnilor!

Echipe

Petrolul: Tordai – Olaru, Plămadă, Cazan, Țigănașu – Ghinga – N. Popescu (46 Lumu) – Cl. Herea, Marinescu, Grecu (53 Șaim Tudor) – Arnăutu (87 Cruceru). Antrenor: Leo Grozavu.

Chindia: Aioani – Martac, Dudea, Vătavu (81 Nisipeanu), C. Dinu – Mihaiu (46 Manea), Novac, L. Mihai, Dumitrașcu (57 Stoica) – Neguț, Cherchez. Antrenor: Viorel Moldovan.

P.S. Dacă acest articol nu e pe placul doamnei Păsărică, ar face bine să-i ceară întâi acordul soțului înainte să ne certe, antrenorul cu portarii la Chindia, apoi al domnului președinte Ghergu. Sigur îl va primi!

Foto: FC Petrolul Ploiești

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here