Promovarea Chindiei, o încercare și pentru Miriuță! Astăzi e meci de cupă, la Corvinul

6139

Egalul din Ghencea, CSA Steaua – CSM Slatina 1-1, bun pentru Chindia, deoarece o menține pe loc de play-off, a încheiat jocurile etapei a 7-a din Liga a 2-a. Imediat după această partidă, am avut prilejul surpriză de a-l vedea pe antrenorul târgoviștenilor, Vasile Miriuță, aflat în studioul aceluiași canal de televiziune care, printre altele, a fost întrebat și despre modul cum s-a acomodat la Târgoviște, dar și de situația financiar-juridică de la AFC Chindia. Mai întâi, ardeleanul a precizat că se simte foarte bine la Târgoviște, că se salută cu lumea pe stradă și că nu-i pare rău că a renunțat la oferta unei echipe din SuperLigă, pentru a veni la echipa dâmbovițeană. Acum este mulțumit de lot și are mare încredere în viitorul echipei. Promovarea, care și pentru el reprezintă o mare încercare, este foarte posibilă, chiar în acest sezon. Are sprijinul total al președintelui Cordoș, cu care discută zilnic. Crede că situația financiară, cu privire la restanțele față de unii foști jucători ai Chindiei, se va rezolva, și echipa nu va mai fi depunctată. Mi-a plăcut sinceritatea din declarațiile carismaticului antrenor al Chindiei.

O victorie frumoasă și la timp

În această ultimă etapă, nu prea au fost surprize. Doar finalul jocului de la Reșita, foarte tensionat, care a întors rezultatul în favoarea gazdelor (CSM Reșita – Concordia Chiajna 3-2) s-ar putea menționa. Victoriile Șelimbărului nu mai sunt surprize, indiferent cum se numește adversarul. Victoria Chindiei, una frumoasă și… la timp (!), reînvie încrederea tuturor, jucători și suporteri, în… reactivarea obiectivului stabilit, promovarea. Jocul care urmează poate produce încă 3 puncte în contabilitatea echipei noastre. Știm că este greu la Miercurea Ciuc, unde parcă te afli în altă țară, dar să nu uităm că pe Vasile Miriuță îl mai cheamă și Laszlo, că are și cetățenie maghiară, și chiar poate – cu dibăcia-i verbală cunoscută – să familiarizeze jucătorii cu atmosfera de acolo. Nu-i puțin lucru să știi ce scandează publicul, în altă limbă, pe un stadion din România. Dacă există legi internaționale, atunci să fie valabile pentru toată lumea. Am insistat puțin pe acest aspect, pentru că am văzut, la TV, câteva meciuri disputate acolo între Csikszereda și echipe din Muntenia, mai ales cu Dinamo, în Cupa României, și am rămas pe gânduri. Altfel, se preconizează o partidă de luptă, pentru ambele echipe punctele fiind ca aerul, vitale.

Sâmbătă, deplasare la Miercurea Ciuc

Toate cele trei formații coborâte din SuperLigă, Chindia, FC Argeș și CS Mioveni, au câte 10 puncte, împreună cu Ceahlăul, Slatina și ACS Viitorul Tg Jiu. Deocamdată, pozițiile cele mai atacate sunt locurile 5 și 6. Cu o victorie în Harghita, Chindia și-ar păstra (cel puțin) locul pe care se află acum. Așadar, pe 30 septembrie, de la ora 11.00, târgoviștenii au de absolvit un examen greu care, trecut cu brio, le-ar aduce liniștea în clasament. Ei nu ar mai depinde de rezultatele altor meciuri, precum Corvinul – CS Mioveni, Gloria Buzău – CSA Steaua, FC Argeș – Șelimbăr sau Concordia Chiajna – CSM Slatina. Complicată etapă, cu posibile premiere: prima înfrângere a liderului, prima victorie a lanternei roșii, chiar și apropierea la un singur punct de locul 1 a echipei lui Mihalcea. Fie cum o fi, numai Chindia să vină victorioasă de la Miercurea Ciuc! Până atunci, băieții lui Miriuță vor juca astăzi în Cupa României, la Corvinul Hunedoara, de la ora 17.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here