Presiune pe șefii Chindiei! Ghergu și Iugulescu, acuzați că nu doresc promovarea în Liga 1

1943

Foști fotbaliști, Cătălin Furtună (foto stânga) și Romeo Popescu (foto centru), au discutat deschis la Sport Show, pe Columna TV, despre subiectele de interes din sportul dâmbovițean. Cele mai incendiare dezvăluiri au venit pe subiectul Chindia Târgoviște, acolo unde cei doi au criticat conducerea formată din Marcel Ghergu și Ciprian Iugulescu. Cătălin Furtună, vicepreședintele Consiliului Director al clubului târgoviștean, a transmis că nu are încredere în președintele Marcel Ghergu, pe care nu-l avantajează o promovare cu Chindia. Acesta crede că jucătorii și antrenorii își doresc să meargă în Liga 1, dar există probleme în conducere.

Furtună: „Ce norocoși suntem că există Ciprian Iugulescu peste tot”

„Postul de director sportiv de la Chindia a fost înființat special pentru Iugulescu. Ce norocoși suntem noi, dâmbovițenii, că există Ciprian Iugulescu peste tot. El a făcut baschet sau volei? Fotbal n-a făcut, sunt atâția fotbaliști care au jucat la Chindia și stau acasă, iar Ciprian Iugulescu e la echipă. Mai mult de o foaie de joc, să anunțe o schimbare, nu face. Nu poate să facă și altcineva asta? La ce e atât de bun, încât nu putem să ne dispersăm de el? Jucători care și-au rupt picioarele, care stau acasă și nu au serviciu, puteau să vină ei să completeze foaia, să îi anunțe pe jucători. El e plătit din bani publici, nu poate să facă orice, are o responsabilitate, un respect, nu poate să înjure jurnaliștii”.

„Nu se dorește promovarea la nivel de conducere”

„Eu îmi mențin ideea că nu se dorește promovarea. Anul trecut, Chindia era între primele echipe pentru a promova direct și a avut un campionatul destul de bun. Am <<reușit>> să pierdem la Brăila, dar vreau să spun că s-a renunțat la Honciu și Ispas, aici am o îndoială, pentru că erau cei mai în formă jucători, erau indispensabili. Au fost înlăturați, am înțeles că nu au vrut să își prelungească contractele, dar am discutat cu ei și mi-au spus că nu au avut pretenții exagerate. Ei nu au vrut să plece, au jucat cu inima aici. Cred că au fost forțați să plece, chiar dacă nu voiau să-și prelungească contractul, de ce nu i-au folosit până la finalul contractului? Ce puteau să facă? Să te vândă jucători care au prieteni și familia aici? Nu înțeleg de ce s-a renunțat la ei! Când vin meciurile cu Argeșul trebuie să stăm atenți. Acolo unde e domnul Ghergu, prezintă pericol. E suspicios, joci atâția ani la Pitești, faci cantonament, se făcea popas în deplasări la Pitești, de când e președinte nu am bătut pe nimeni din Argeș. Jucătorii și antrenorii își doresc să promoveze, eu nu am încredere în Ghergu. El nu are niciun prieten, se pricepe cel mai bine la îmbârligat, se duce la conducere și zice că a tăiat din salarii, din prime, dar să spună că are nevoie de apă, de echipament, de cantonament la munte, nu zice. El face cantonament la Mogoșoaia, să se pună bine cu Burleanu. Dacă promovează Chindia, el își pierde postul din Comitetul Executiv, pierde bani, vreo 800 de euro pe ședință. Ghergu nu poate să se descurce la Divizia A și e conștient de asta, o să facă în așa fel să nu promoveze echipa. Îi dă primă de joc la contabil și le taie jucătorilor, lui Ispas, lui Honciu. Marius Ene de ce a dat în el? Pentru că nu i-a dat niște bani. Când au vrut să ducă echipa în Antalya, a zis că nu știu jucătorii de avioane. Toți care pleacă, toți au câte ceva de spus. Nu pot să spună încă, pentru că el e în funcție, dar când o să i se topească scaunul, să vedeți câte ies la iveală. Sică Bârdeș l-a adus la echipă, după ce a fost dat afară de la Mavexim și apoi l-a dat afară de la echipa mare pe Bârdeș. Cu Ciprian Iugulescu sunt prieten, nu am nimic cu el, dar de ce nu lași pe altul care poate să facă asta? Unul care și-a rupt picioarele pe teren și are nevoie de bani. Ghergu nu e prieten cu niciun coleg. El a intrat în direct și a început să ne certe, iar acum când e pe locul 5, nu răspunde la telefon”, a transmis Furtună.

Romeo „Rață”: „Petrolul și Clujul promovează”

Nici Romeo Popescu nu este optimist în privința promovării și transmite că primele două locuri sunt asigurate pentru alte echipe. El consideră că Iugulescu și Ghergu nu ar trebui să fie la echipă și crede că vor exista din nou probleme în parcursul echipei „Ce activitate face Ciprian Iuglescu să-și merite banii? De ce nu a fost înființat până acum  postul ăsta și cu retribuția de 1.000 de lei pe punct? Ce amendă a primit el de la Ghergu? A primit o amendă cât consumă ei la restaurantul unde merg. Eu am fost în relații bune cu el, prin prisma fostului primar Gabi Boriga. Fiind prieten cu Gabi am fost nevoit să îl cunosc și pe Ciprian, dar când am văzut unde s-a ajuns, a fost reactivat și dus la Chindia, e deranjant, spun asta și în atenția primarului Cristi Stan. Ce l-a recomandat? Să spună domnul viceprimar Cătălin Rădulescu, când venea la club și Iugulescu ținea ușa închisă, să nu dea informații. Fiind consilier local, era trimis de primar și nu dădea actele. M-aș bucura să promoveze echipa, dar nu terminăm nici să mergem la baraj, pentru că nu există interes. Conducerea nu are interes să promoveze, chiar dacă domnul primar e bine intenționat”.

„Clubul e anchetat cu un dosar la pariuri sportive”

„Nu am bătut nicio echipă din Argeș, de când e Ghergu la echipă, are niște obligații față de Pitești. Dacă câștigam cu Metaloglobus, Oradea și Energeticianul, erau 6 puncte. Primele două locuri sunt asigurate pentru Petrolul și Cluj, dau scris, iar pentru locul 3 se bat Snagov, Clinceni, Chindia și FC Argeș. Pierde barajul cu oricine joacă din Liga 1. Totul e aranjat ca la carte, Chindia nu vrea să promoveze. Iugulescu e un om capabil și trebuie să fie lângă echipă? Bun, dar întâi lămurește situația de la CSM și apoi îți atribuim funcția de director sportiv. O să-l vezi vreodată pe Ghergu că îi reproșează ceva? Ne-a văzut lumea că am făcut schimbări greșite, ne-am făcut de râs cu Voluntari, arată că ești bun dacă îți dau bani. Clubul e anchetat cu un dosar la pariuri sportive, a apărut și la Gazeta Sporturilor că suntem suspecți la un meci, cu Balotești, acel 4-1. Nu iese fum fără foc, există suspiciuni”, a mai spus Popescu.

* Articol preluat din cotidianul „Jurnal de Dâmbovița”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here