Prânzul cel de taină… Versiunea unei minuni pentru Chindia

7442

Se spune că suporterii echipelor de fotbal sunt foarte buni la matematică și geografie. Afirmația nu este prea departe de adevăr, dacă ne gândim la câte calcule fac ei în timpul unui meci, chiar etape sau campionat, până în ultima secundă, ori dacă îi întrebi în ce zonă a țării se află localități precum Șelimbăr și Dumbrăvița. În plus, sunt și destul de credincioși, știți asta din proprie experiență, când… spontan ne facem cruci și zicem „Doamne ajută-ne!”, chiar dacă ne aflăm pe stadion, și nu la biserică. În ultimul timp, târgoviștenii apelează și la matematică… absurdă (!), pentru că există și așa ceva, în care 3+3=9, adică exact atât cât ar avea nevoie Chindia să intre în play-off. Și cât de logice ar fi putut să fie calculele, dacă nu se pierdeau măcar cele 2 puncte cu Metaloglobus…

Spiridușii fantomelor vor trage puternic de sforile intereselor

În plus, au apărut pe această ultimă turnantă și mari semne de întrebare asupra corectitudinii competiției. Acest lucru mă face să afirm că sâmbătă și duminică – mai ales – spiridușii fantomelor vor trage puternic de sforile intereselor unor echipe cu drept de promovare. Chiar am în calcul o… scenă biblică, pentru duminică, intitulată „Prânzul cel de taină”. Mi-aș dori să mă înșel, să fie doar o bătaie cam lungă de… imaginație. Zămislirea ei s-a produs după „sceneta din Bărăgan” și, deci, nu este gratuită. Nu încerc să dau vina pe alții, după ce Chindia și-a pierdut busola, dar dacă echipa târgovișteană este fair-play, alături de majoritatea competitoarelor, de ce apar semne de întrebare tocmai din partea unor echipe cu… experiență în acest „domeniu”? Revenind la calculele matematice, favorabile Chindiei, acestea ar trebui să arate astfel: un egal la Miercurea Ciuc între Csikszereda și Ceahlăul, victorie a Mioveniului cu Steaua, iar în ultima etapă Chindia să învingă pe Șelimbăr, Ceahlăul să nu învingă pe Spartac (!!), iar ciucanii să nu câștige la Dumbrăvița. Această versiune de variante seamănă cu o poveste de adormit copiii.

Dumbrăvița câștigă la Chiajna

Penultima etapă a campionatului regular, începută cu partida de la Chiajna (Concordia – Dumbrăvița 0-2) continuă sâmbătă cu alte 6 partide, printre care și Chindia – Alexandria. Cu bruma de speranță în suflete, vom fi lângă echipa noastră să-i asigurăm, în continuare, recordul de asistență al ligii secunde, aceasta și ca o iertare pentru ratarea obiectivului din acest sezon, intrarea în play-off. Dar, altădată am zăbovit peste 20 de ani în ligile secunde până la revenirea în primul eșalon. Așa că două sezoane n-or fi foc și pară. Alte meciuri de interes sunt la Hunedoara (Corvinul – FC Argeș), Reșița (CSM – Buzău) și Târgu Jiu (Pandurii – Slatina). Duminică, cu observația anterioară, se joacă Csikszereda – Ceahlăul (cu sau fără… trădare?!) și Spartac – Slobozia. Dumnezeu ar putea face dreptate (numai EL!), dar fotbalul, cel mai frumos sport, nu este și la fel de curat, așa că implicarea divină este exclusă. Dacă iese un egal la Miercurea Ciuc, la „prânzul cel de taină”, ultima etapă devine incandescentă. Iar pentru că „a dat vrabia din mână pentru…” Slobozia ar merita o bătaie și la Spartac. Numai că „spartanii” n-au bătut pe nimeni… Iar luni, Mioveni – Steaua, un joc important pentru gazde, dacă vor să-și asigure un loc în play-off, încă din această etapă.

Iubim Chindia! Succes cu Alexandria!

Aceasta este privirea spre etapa a 18-a, cea care poate rezolva, în bună măsură, soarta campionatului regular. Iar noi, târgoviștenii, suporterii Chindiei, ne întâlnim sâmbătă pe „Eugen Popescu”. Și, în fotbal, viața merge mai departe. Bărbătește, nu cu lamentări, chiar dacă ne scapă câte o lacrimă, ridicăm capul și mergem – cu Chindia – înainte. Iubim Chindia! Succes cu Alexandria!

VASILE NEAGU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here