S-a mai stins un litigiu la FIFA! Taxa de transfer a internaționalilor moldoveni

1239

Gabriel Boriga rămâne pe linia transparenței, oferind cu regularitate informații extrem de interesante din activitatea clubului Chindia. Este primul președinte care vorbește public despre taxa de transfer asumată vara trecută de gruparea târgovișteană către Petrocub Hîncești, pentru a-și asigura serviciile jucătorilor Dorian Railean, Victor Bogaciuc și Maxim Cojocaru. Boriga a dezvăluit detalii prețioase legate de transferul jucătorilor din Republica Moldova, tranzacție care a pus clubul într-o situație dificilă.

Boriga: „Urma să fim executați la FIFA!”

Ca să vină la Chindia Târgoviște, clubul a trebuit să plătească 30.000 de euro, transferul acelor jucători, care erau sub contract. Urma să fim executați la FIFA! S-au achitat 20.000 de euro, am găsit înțelegere la președintele clubului și urmează ca în următoarele două săptămâni să plătim încă 10.000”, a explicat Boriga cum a fost dezamorsată, la limită, o nouă bombă cu ceas preluată din mers. Suma nu e una mare, însă la acel moment clubul era ciorchine de datorii, cu jucători neplătiți de la începutul anului. Curios e că Railean a fost cedat ulterior gratis la Dinamo, titularul postului nu doar la Chindia, ci și în naționala de peste Prut. Abia dacă va fi transferat ulterior pe bani, gruparea târgovișteană va avea un procent de 25%. 

Reacția lui Cordoș: „Chindia, profit 30.000 de euro!”

Un punct de vedere pe subiect a ținut să exprime și fostul președinte al Chindiei, Andrei Cordoș, care consideră că transferul jucătorilor din Republica Moldova va aduce un plus în contabilitatea clubului și nu o gaură. „Cei 30.000 de euro au reprezentat taxa de transfer pentru un singur jucător, Maxim Cojocaru. Railean și Bogaciuc nu au nicio implicare aici. În schimb, pentru fiecare convocare a celor trei la naționala Republicii Moldova, Chindia va primi 4.800 de euro, adică un total de 60.000 de euro. Reiese un profit de 30.000 de euro”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here