Sceneta din Bărăgan, cu ciulini și arlechini! Calculele pro-Chindia nu sunt prea optimiste

8318

Nu m-am jucat cu cuvintele, într-o cronică anterioară, când aminteam că Csikszereda se pregătește de o mare sărbătoare. Ei, bine, tocmai echipa aceasta, învingătoare la Slobozia, a tăiat drumul Chindiei spre play-off. Târzie, victoria Chindiei putea, totuși, să fie o consolă pentru ultimele două etape, dacă „vântul” acesta din Curbura Carpaților nu ar fi împrăștiat toți ciulinii Bărăganului! Câtă… lămurire există în victoria ciucanilor din prăfuitul oraș, e greu de confirmat. Cert, rămâne faptul că echipa veterană a fotbalului din… România, după victoria cu 1-0 de la Slobozia, urcă pe locul 7, la egalitate cu Ceahlăul Piatra Neamț, 28 puncte. Oricum, Chindia nu putea urca… acum, după frumoasa victorie de la Dej, pe locul 6, deoarece Ceahlăul a avut o misiune ușoară cu Dumbrăvița, 2-0.

Timpul ne-a taxat!

Victoria Chindiei la Dej, chiar lejeră, 3-1, este ca o emitanță spre ultimele două etape, dar cu un grad – chiar și imaginar – mic, pentru că decizia se află pe terenurile altor echipe. Apreciem victoria formației târgoviștene, o aplaudăm, și o considerăm ca un plus, peste cele arătate – până acum – de la venirea lui Diego Longo. Din păcate, așa cum se vede din clasamentul la zi, timpul ne-a taxat și totul pare a fi un tren pierdut. Practic, ar însemna ca Ceahlăul și Csikszereda, care au câte 28 puncte, să nu mai înmagazineze nimic, pentru a permite Chindiei să le depășească, la golaveraj, după scontata victorie cu Alexandria. Dar, ce… nefericire(!), echipele acestea se întâlnesc în meci direct, chiar în etapa următoare, penultima a campionatului regular. Prin urmare, indiferent care câștigă, rămâne în fața Chindiei. Minusculul procent, de accedere în play-off, aproape că a devenit microscopic.

Am crezut… forțat în promovarea imediată!

Calcule, pro-Chindia, se mai pot face, dar, după… sceneta de la Slobozia, aproape că nu-și mai au rostul. Totuși, punctele care vor intra in contabilitatea echipei târgoviștene, după aceste ultime doua jocuri, sunt foarte importante. Știți de ce, și nu mai este cazul să amintim. Iată, un motiv important de a fi și sâmbătă lângă echipa noastră, la ultimul joc pe teren propriu din prima parte a campionatului. Tot ce se va întâmpla de acum încolo, cu echipa Chindia depinde, în mod hotărâtor, de suporteri și (mai ales) de galerie. Trebuie să rămânem fideli echipei noastre. Trebuie să recunoaștem – deschis – că am crezut… forțat în promovarea imediată! Cum să te reîntorci imediat în SuperLigă, când aproape toată echipa evadase? Ce puteau face doar trei jucători – din garnitura veche – pentru ca formația târgovișteană să rămână cu șanse de promovare? Cu toții, am exagerat! Desigur, ceea ce s-a întâmplat după, a depășit orice limită de imaginație. Niciodată nu a existat atâta degringoladă la echipa fanion a Târgoviștei. Acum, chiar dacă țelul… imaginar a fost compromis, există stabilitate la echipă. Și, repet, fără scenete, Chindia – și așa cu problemele ei – putea să intre în play-off. Dar nu cu ciulinii Bărăganului și arlechinii Ciucului.

Foto: Unirea Slobozia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here