Arlecchino, Arlecchino! Povestea unui individ artificial, disperat…

3222

Voi spune, nici prea acidulat, dar nici siropos, povestea unui individ artificial, disperat, care face eforturi să devină mai penibil decât situațiile pe care le-a creat. E ca și cum furtunile clocotesc în oliță și nu mă atinge niciun strop din noroiul unor vorbe goale. Pentru el notorietatea este suficientă și nimeni nu are voie să emită obiecții în apropierea soclului. Ar vrea ca popularitatea locală pe care o are să acopere cusururile personale și să oblige la gratitudine veșnică. Să autosuspende refluxul critic al oricui îndrăznește să respire aerul academic al marii performanțe sportive, susținută din pungulița publică. Existența acestui om crescut în cultul fals al mitologizării se desfășoară cu zâmbete clovniene în cultul prosternării. Delirant e că personajul încă se mai visează mare om de presă, deși nu are studii de specialitate și nici vreo mare experiență în acest domeniu. Legându-se disperat de clubul sportiv finanțat de municipalitate și implicând numele unor oameni de bună credință, neinteresați direct de subiect, acest individ artificial încearcă să pară mai important decât a rămas. Fără a dori să vă plictisesc, vă invit să parcurgeți următoarele aspecte, după care să trageți concluziile:

  1. Individul, fost primar de tristă amintire, care controlează CSM Târgoviște, sub umbrela publică de voluntar, blufează în direcția unui atașament sincer. Atașamentul despre care vorbește nu este decât o formă perversă de mesaj pentru publicul credul!
  2. Când a bravat că a adus bani de acasă, pentru a angaja un avocat care să reprezinte interesele CSM, probabil că personajul nu a realizat ce bombă și-a așezat pe scaunul din dreapta. Nimeni nu poate angaja un avocat în numele unei instituții publice, pe banii lui, fără acordul instituției respective. Dacă a angajat un avocat străin care să reprezinte o instituție publică, iar acesta a susținut în judecata de la BAT un contract semnat abuziv, altul decât cel existent în registratura clubului, atunci se face și el vinovat de marile probleme de la CSM Târgoviște, fapte pe care le va constata, cu siguranță, și instanța de judecată. Domnule jurist (ați practicat vreodată?), asta se cheamă uzurparea unei calități oficiale, lucru pe care îl va limpezi orice instanță competentă și pentru care va trebui în mod normal să răspundeți!
  3. În timp ce eu sunt jurnalist cu diplomă, șef de departament al cotidianului Jurnal de Dâmbovița, corespondent al Gazetei Sporturilor, corespondent al unor posturi de radio regionale, moderator de emisiune sportivă la Columna TV și membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, personajul care scrie despre importanța școlii uită să spună că nu a fost solicitat nicicând pentru prestații profesionale în baza studiilor absolvite. În timp ce eu învățam carte, alții vindeau… gogoși, ca să nu spun tutun. 
  4. Toată comunitatea știe ce înseamnă echipele Clubului Sportiv Municipal pentru personajul care și-a încheiat abrupt cariera politică, rolul din filmul administrației târgoviștene: locul în care își consumă amorurile, platforma pe care încearcă cu disperare să rămână în atenția oamenilor, dar și o altă mare sursă, poate cea mai importantă!
  5. Am rămas singurul care scrie despre deciziile proaste și păguboase pe care le-a luat Arlecchino, pentru că îmi respect statutul de jurnalist cu studii și, nu ascund, iau un salariu de la aceeași instituție pe care încerc să o apăr de sugative ca el. Și mai ales pentru că pe mine nu m-a putut convinge să „tac”. Sunt colegi care au scris virulent în trecut și acum „tac”, probabil din convingere că acest Copperfield dâmbovițean va transforma ipocrizia și vrăjeala în victorii acceptate de ultimii naivi care încă mai cred în acest individ cu un comportament de copil bătrân. Atitudinea intimidantă, de a rupe degetele care scriu adevărul, reprezintă o obrăznicie de care sunt capabili doar cei disperați!
  6. Aștept ca instituțiile statului să își facă datoria de a apăra bugetul public, pentru a elimina mirosul de complicitate. Eu am făcut munca de documentare, ca un simplu jurnalist și le stau la dispoziție, dacă voi fi solicitat!
  7. Cei care s-au prins de vrăjeală și l-au descoperit cu adevărat pe Arlecchino, au făcut pasul înapoi. Unii la timp, alții cam târziu, dar chiar toți au fost tâmpiți și numai omul imaculat?
  8. În puținele ocazii în care am folosit avionul, nu m-am plimbat cu bilete plătite de instituții publice!
  9. În timp ce unii fac eforturi caraghioase ca eu să rămân fără joburi, voi continua să susțin cluburile târgoviștene și performanța corect făcută. În schimb, voi taxa sugativele, dar și pe cei care fac rău sportului!

Am scris toate acestea pentru că, așa cum inteligent a spus cineva, împotriva adevărului nimeni nu are nicio putere. Mă opresc aici, la rugămintea unui prieten drag, aflat într-un moment greu. Aș mai avea multe de scris, foarte multe, însă vreau să cred că „frății” care s-a rătăcit, a înțeles, într-un final, mesajul transmis!

Vă pupă nenea! „Am crezut că sunteți mai deștept decât o arată fața”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here