Poate doriți să recitiți! Dezvăluirile lui George Dikeoulakos pot lumina autoritățile

2223

SportImpact.ro vă prezintă un istoric al corespondenței purtată în ultimii 6 ani cu George Dikeoulakos, antrenorul de baschet căruia CSM Târgoviște trebuie să-i plătească o sumă imensă, circa 240.000 de euro. Grecul a oferit un interviu exploziv, publicat de cotidianul Jurnal de Dâmbovița în luna februarie a anului 2013. Apoi a revenit cu declarații în aprilie 2014. Am vorbit și de Sărbători cu Dike, însă discursul nu s-a schimbat prea mult. Parcurgând interviul din 2013, răspunsurile antrenorului grec rămân de actualitate. Pentru a clarifica anumite aspecte, o să vă mai prezentăm un interviu, oferit de data aceasta de către un personaj din fosta conducere a Clubului Sportiv Municipal Târgoviște, tot în 2013. Însă vom face publice și alte documente șoc din Dosarul Dikeoulakos. Se impune precizarea că în 2013 Gabriel Boriga era primarul municipiului Târgoviște, iar Ciprian Iugulescu președintele CSM.

INTERVIU OFERIT DE GEORGE DIKEOULAKOS PENTRU „JURNAL DE DÂMBOVIȚA”, ÎN FEBRUARIE 2013:

Rep: Care sunt motivele pentru care ați plecat de la Târgoviște, ținând cont că aveați un contract valabil pe doi ani?

– Cred că asta ar trebui să-l întrebați pe domnul Boriga. Echipa era în obiectiv, dar președintele a dorit o schimbare de antrenor. Motivele ar putea să fie financiare sau nu, treaba lor. Există contractul cu semnături, e clar ce se întâmplă când o parte își dorește rezilierea.

Rep:  Ne puteți spune ce s-a întâmplat de la despărțirea de CSM, pentru că pe site-ul oficial al echipei și în presa locală au apărut știri în care se spunea că ați părăsit echipa și că nu ați anunțat despărțirea?

– Toată situația pare o glumă. Dintr-un motiv de-al lui, președintele echipei a vrut o schimbare. Ok, așa e respectuos, să stai în fața adevărului și să-l înfrunți. Chiar înainte de pauza de Crăciun, cu două zile înainte de ultimul joc din Euroligă cu Fener, ei au încercat să ne facă pe mulți să renunțăm. Nu am acceptat, am revenit și apoi am fost anunțat de Boriga la primul antrenament al anului că eu nu voi mai fi antrenorul echipei. Au fost împotriva mea, mulți jurnaliști au văzut asta. Îmi pare rău, dar visele mele legate de echipă, poziția mea în baschetul european, titlurile câștigate cu echipe și naționale, caracterul meu și personalitatea mea nu mă lasă să fiu jucăria nimănui.

Rep: Experiența de la Târgoviște a fost un pas înainte sau unul înapoi în carieră? Ce a mers bine și ce a mers rău în această colaborare?

– Nu regret nimic. Am avut un vis, să fac țara mândră de această echipă, să vorbească toată Europa de noi. Am reușit până într-un punct, dar decizia președintelui nu ne-a lăsat să ducem totul la final. Dar este echipa lui, face ce vrea. Poate învață din greșeli și echipa va fi mai bună anul viitor.

Rep: De ce ați ales să veniți la Târgoviște, ținând cont că sezonul trecut ați antrenat Fenerbahce Istanbul, campioana Turciei? Regretați alegerea făcută?

– Era provocarea să construiesc ceva nou, măreț. Boriga mi-a garantat că totul va fi cum îmi doresc, iar adevărul este că a fost așa până la un punct. Am vizitat țara și orașul, mi-a plăcut totul, președintele m-a dorit pentru doi ani, pentru a construi ceva mare. Oricum nu aș fi semnat pe un an. Cum am spus, nu regret nimic, am învățat foarte multe lucruri din această experiență. Cu Fener aveam șansa să câștig Euroliga, dar la Târgoviște puteam să fac o întreagă națiune mândră, să vorbească tot continentul de noi. Poate sunt prea romantic, dar am crezut foarte mult în acest proiect.

Rep: Cine a fost persoana care a negociat și a semnat contractul din partea CSM Târgoviște?

– Toate negocierile au fost făcute între agentul meu și domnul Boriga, nimeni altcineva nu vorbea despre bani și nu lua decizii, dar domnul Iugulescu semna toate contractele. Acestea trebuie respectate, am avut un contract pe două sezoane și normal că aștept toate compensațiile în schimb.

Rep: Cum a decurs colaborarea cu Boriga, Iugulescu, Nini, Masilionene și Dobă? Dar cu jucătoarele?

– Jucătoarele și staff-ul (Nini) au fost 100% corecți și drăguți. Nu vreau să vorbesc nimic de rău despre ei, dar și cu domnul Boriga am colaborat perfect. Cu Masilionene, Dobă și Iugulescu nu a fost așa. Ei nu comunică, fiecare spune lucruri diferite despre orice și despre îndatoririle lor. Am vrut să-l atenționez pe Iugulescu despre această situație, dar mi-a spus că știe totul, însă nimic nu s-a schimbat. E clar că Boriga a scăpat totul de sub control.

Rep: Există persoane care v-au lucrat pe la spate și care au avut o influență negativă asupra lui Boriga?

– Asta numai Boriga știe și doar el are responsabilitatea. Sigur, experiența îmi permite să îmi dau seama cum este fiecare. În toate echipele din lume există persoane de genul celor pe care le-ați menționat. Ei doar își schimbă numele și trupurile. Dar limbajul trupului, modul în care vorbesc cu tine și acțiunile lor sunt la fel, ei se gândesc că sunt deștepți și că te pot păcăli pentru că sunt unici. Acest tip de oameni este peste tot, la orice echipă. Dar ceea ce știu sigur este că atunci când am avut o discuție cu cei din conducere pentru a stabili strategia echipei, de exemplu dacă mai avem nevoie de o jucătoare, pentru că Pașcalău nu părea pregătită, dimineața următoare toate jucătoarele știau toate detaliile, chiar și nume. Înaintea unor meciuri importante, unele jucătoare discutau între ele dacă știu cine vine și cine pleacă de la echipă. Unele lucruri importante le-am învățat de la jucătoare. E clar că cineva nu a fost profesionist, nu a respectat regulile echipei, nu a respectat munca mea și a lui Boriga, în fiecare zi vorbea prea mult. Aceeași persoană spunea doar lucruri rele despre orice se întâmpla la echipă. Am încercat foarte mult să fac jucătoarele să muncească precum o echipă, dar dacă oamenii din administrație nu au putut, nu am putut deveni și munci ca o echipă nici măcar pentru o secundă. Am încercat să vorbesc și să avertizez despre aceste lucruri, crezând că ele se vor încheia, dar am ajuns în acest punct. Eu cred că Boriga încă nu știe ce se întâmplă la echipă și cum anumite persoane îi arată iubire în față, dar pe la spate îi distrug munca, visele și pasiunea.

Rep: Care sunt jucătoarele aduse de dumneavoastră la echipă și care sunt cele care au venit fără acordul antrenorului?

– Nu a contat pe cine am adus sau pe cine a adus Boriga, de când am preluat echipa. Din păcate, la baschet feminin, se întâmplă ca lotul să fie făcut înainte de selecția antrenorului. Din această cauză echipa nu avea chimie și doar două-trei staruri jucau. Dar e la fel ca la gătit, chiar dacă realizezi după ce ai gătit că nu ai pus anumite ingrediente importante și chiar dacă le adaugi apoi, e posibil să nu ai rezultatul dorit.

Rep: V-ați întoarce la Târgoviște în cazul unei oferte?

– Cred că e dificil să mă întorc la Târgoviște. De ce să vin într-un loc de unde au tot încercat să mă facă să plec?

Rep: Chiar a existat acel e-mail trimis de Boriga, despre care ați vorbit la conferința de presă de după meciul de acasă cu Fenerbahce?

– Nu am spus doar eu asta, ci și jucătoarele și agenții lor. Toate mailurile și tot ce am comunicat va fi pus la dispoziția BAT de avocatul nostru.

 

ALTE DECLARAȚII OFERITE DE DIKEOULAKOS PENTRU „JURNAL DE DÂMBOVIȚA”, ÎNSĂ ÎN ANUL 2014

„Fie Boriga va respecta decizia tribunalului și mă va plăti pe mine, dar și agenții mei și va ține echipa la un nivel înalt, fie va distruge echipa de baschet și va pune accent pe alte discipline sportive, pe care le poate folosi pentru a promova următoarea campanie electorală. Știa că decizia FIBA va fi împotriva lui, toată lumea știa asta, așa că a început să se depărteze ușor de echipă, iar când situația va exploda, el să fie deja departe. Mă așteptam ca să se poarte ca un bărbat adevărat, să înfrunte situația pe care a creat-o. Am comunicat cu multe jucătoare și antrenori, care s-au plâns că nu au primit confirmarea din partea clubului că ne-a plătit taxele, așa cum ar fi trebuit să facă. Iar rezultatul este că majoritatea avem probleme în țările noastre cu taxele și trebuie să le plătim”

Notă: Site-ul CSM Târgoviște a anunțat astăzi transferul a două super voleibaliste de echipe naționale, croata Elena Alajbeg și sârboaica Teodora Pusic, ultima campioană mondială și europeană. În aceste condiții, așteptăm ca echipa lui Luka Valerijan să aspire mai sus de locul 4 din 8 echipe, poate chiar la titlu. Întrebare: Cum s-au găsit bani pentru a plăti o datorie (și asta dubioasă) către fostul antrenor italian Stefano Micoli, de ce nu s-a procedat la fel și la baschet, în cazul lui George Dikeoulakos?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here