Cum să-l refuze Chindia pe Dani Popa? Și Ispas ar trebui ofertat, dacă se vrea promovarea în Liga 1

2904

Fostul atacant al Chindiei, Daniel Popa, acum la Dinamo București, a fost pus la zid de presa centrală și locală, care susține că are datorii de ordinul miilor de euro, către colegi și cămătari. Atacantul de 23 de ani din Pietroșița ar fi un împătimit al jocurilor de noroc, dependent de „păcănele”. În context apare cu o declarație lipsită de fair-play Marcel Ghergu, președintele Chindiei Târgoviște, prezentată de site-ul db-sport.ro. „Acum câteva zile am vorbit cu el. Vă dați seama că acum nu mai putem lua vreo decizie, așteptăm să vedem ce se întâmplă la Dinamo, ce vor hotărî ei după ce vor analiza situația. Nu vreau să comentez prea mult în acest moment pe marginea subiectului. Spun doar atât: sunt unii care cum ies din Târgoviște își pierd mințile. Aveți mai multe exemple, chiar în ultima vreme”. Poate că Marcel Ghergu nu e tocmai cel mai îndreptățit să-l judece pe Dani Popa și deviația acestuia spre jocurile de noroc.

Alții sunt mai „viciați” decât Dani Popa… la Chindia!

Dacă este adevărat ce se scrie despre Dani Popa, atunci vârful lui Dinamo s-a rătăcit în viața personală. Însă nu e un capăt de lume și nici finalul carierei sportive. Iar dacă Dinamo nu-l mai dorește pe Dani, iar el ar alege Chindia, în opinia noastră Ghergu nu ar trebui să stea pe gânduri. Popa a căpătat experiență în Liga 1, a marcat acolo, a jucat în derby-uri și ar fi un real câștig dacă s-ar întoarce acasă. Poate că la „păcănele” juca și la Târgoviște, poate au jucat și alții, chiar din conducerea clubului, nu facem din asta un subiect. Știm prea bine cum au stat lucrurile la Chindia în ultimii ani, le știe și conducerea, mulți au greșit, chiar mai grav decât Dani Popa. Să nu dorești la echipă un asemenea atacant, în condițiile în care ai ca obiectiv promovarea în Liga 1, sună ciudat! Cum ciudat a părut pentru mulți și transferul jucătorului la Dinamo, în vara lui 2016.

Lăsați orgoliile și alegeți cu mintea!

Inițial am condamnat gestul lui Georgian Honciu și Denis Ispas, care au lăsat Chindia iarna trecută, pentru o contracandidată în lupta pentru promovarea în Liga 1, Dunărea Călărași. După ce i-am ascultat atent pe jucători, adunând și alte informații, am realizat că o parte importantă din vină a avut și conducerea clubului Chindia. Care a permis mai multor fotbaliști importanți să intre în ultimele șase luni de contract, liberi să aleagă orice alt club. Șefii grupării târgoviștene au crezut că Honciu și Ispas vor semna în genunchi prelungirea angajamentelor, or aceștia au ales oferte superioare financiar. Au plecat de la Chindia, au promovat cu Șirineasa în Liga a 2-a, apoi au jucat în Liga 1, la Călărași. Cu ei în teren, poate și noi am fi ajuns în primul eșalon.

Ispas este peste toți fundașii Chindiei!

Ispas a fost pus pe liber de Dunărea, însă nu pe motive de valoare, ci de disciplină. Denis are păcatele lui în viața normală, însă ca fotbalist, este peste toți fundașii Chindiei. Comparați câte goluri a primit formația târgovișteană în prima parte a campionatului (23) și câte avea încasate cu Ispas fundaș central la finalul anului 2017 (12). În opinia noastră, apărătorul de 25 de ani din Șuța Seacă ar trebui ofertat de Chindia. Asta, dacă nu vor exista opțiuni mai bune pentru el. Nici Cezar Lungu, portarul târgoviștean de 30 de ani pus pe liber de Călărași, nu reprezintă o variantă de ignorat pentru Chindia. Care ar fi renunțat la Bogdan Vasile și Alin Manea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here