Pași spre normalitate în fotbalul județean! „Sunt optimist că se vor relua competițiile”

1118

După încercările de a organiza un minicampionat la Liga a 4-a, dar și o ediție a Cupei României la nivel județean, ambele nereușite din cauza faptului că nu s-a atins numărul minim de echipe participante, Asociația Județeană de Fotbal Dâmbovița a reușit să pornească prima competiție de la începutul pandemiei de COVID-19. În aceste zile, la Complexul Turistic de Natație Târgoviște se desfășoară Cupa AJF Dâmbovița, competiție la care participă Chindia Târgoviște (U19), Clubul Sportiv Școlar Târgoviște, Grup Școlar Agricol Nucet și Străjerii Târgoviște 1396.

Fotbalul județean așteaptă o scânteie”

Președintele AJF Dâmbovița, Ciprian Prisăcaru (foto stânga, alături de Dorel Popa, președintele Comisiei Județene de Arbitri, și de Ciprian Popa, membru în CJA), este convins că în județul nostru se va putea organiza o nouă ediție de campionat și protocolul medical va suferi modificări, astfel încât să fie mai accesibil echipelor din fotbalul amator. „Sunt optimist că se vor relua competițiile, sunt optimist că oamenii vor fi deschiși să revină pe teren în competițiile de fotbal amator. Faptul că la fiecare ședință de Comitet Executiv mai afiliem un club nou, faptul că mai avem o activitate în plus, mă face să cred că fotbalul este acolo, nu s-a oprit, așteaptă o scânteie, care o să vină în această vară. Rata de incidență este din ce în ce mai mică și cu toții ne dorim să rămână jos, să putem relua competițiile, iar pentru fotbalul amator să nu mai existe aceste cheltuieli suplimentare. Probabil că cei care vor avea vaccinul făcut nu vor mai fi nevoiți să prezinte și alte documente, vom vedea care vor fi normele. Până atunci, sunt alți pași de făcut, suntem în desfășurare cu Școala de Arbitri, suntem aproape de începutul cursurilor pentru obținerea licenței UEFA C”, a transmis Ciprian Prisăcaru, invitat în cadrul emisiunii Sport Show, la Columna TV.

Vom începe procesul de licențiere pentru participarea în Liga a 4-a

Prisăcaru a vorbit și despre dosarul de licențiere pe care echipele care vor să evolueze la nivelul Ligii a 4-a trebuie să îl respecte începând cu următorul sezon. Acesta consideră că cerințele asociației nu sunt exagerate și reprezintă primul pas pentru progresul fotbalului mic dâmbovițean. „Vom începe procesul de licențiere pentru participarea în Liga a 4-a, totul este transparent. Dacă cineva nu tratează serios acest aspect, se înșală. Sunt lucruri absolut normale, să ai gard de protecție, cabine, să ai energie electrică, sunt lucruri pe care le solicităm la nivelul Ligii a 4-a. Cu siguranță că echipele vor face eforturi să le îndeplinească, altfel nu vor primi licența. Va fi o comisie care se va ocupa de acest lucru. Ne referim și la necesitatea de a avea un antrenor cu minim licența C UEFA, ne referim la infrastructură, sunt lucruri care pot fi îndeplinite ușor. Multe cluburi și-au obținut deja personalitate juridică, pentru că în anul 2019, Comitetul Executiv a luat o decizie, ca din martie 2021, nicio echipă să nu poată participa la Liga a 4-a, dacă nu are Certificat de Identitate Sportivă. Prin urmare, absolut toate echipele care vor participa vor fi nevoite să dețină C.I.S., antrenor cu minim licența C UEFA și o bază sportivă care să îndeplinească criterii minime”, a mai spus președintele AJF.

* Articol preluat din cotidianul JURNAL DE DÂMBOVIȚA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here