Ducu e contestat din start: „Nu are studii superioare”! Noul șef al arbitrilor nu vrea să lucreze cu oamenii lui Burtescu

2386

Numirea lui Ion Ducu în funcția de președinte al Comisiei Județene de Arbitri Dâmbovița a surprins lumea fotbalului dâmbovițean. Favoritul Ionel Pitaru nu a fost acceptat de Tudor Emil, iar favoritul președintelui AJF, ne referim la Ioan Negoescu, nu a fost pe placul celorlalți din Comitetul de Urgență (Florin Tuiu și Vali Junghie). Au mai fost rostite și alte nume, însă până la urmă s-a ajuns la o variantă acceptată de toată lumea, Ion Ducu. Un fost arbitru, care a revenit de câțiva ani în peisajul fotbalistic județean, discret, dar exigent. Este rudă cu Dan Mihălăchioiu, cel mai puternic contestatar al lui Tudor Emil și al celor din lotul „deghizaților”. Cu toate acestea, Ducu exclude orice variantă de colaborare cu Armand. „Mihălăchioiu alături de mine? Nici atât. Am o idee de echipă, dar să vedem care din colegi vor fi de acord să lucreze alături de mine. La ședința de joi o să anunț cu cine lucrez. Nu am treabă cu cei din echipa lui Burtescu”. Președinte al arbitrilor dâmbovițeni pentru numai 15 zile, „Burtă” și-a anunțat colaboratorii la ultima ședință de lucru: Nicu Ifrim, Alexandru Istrate, Adrian Pitaru, Adrian Ionescu sau Adrian Dumitru.

Ducu recunoaște: „Nu am studii superioare!”

Primul care a contestat numirea lui Ducu în funcția de președinte al CJA Dâmbovița este fostul arbitru Ciprian Prisăcaru, în prezent director la CSM Târgoviște. „Nu am nimic personal cu domnul Ducu, însă nu îndeplinește una dintre condiții, pentru a ocupa o asemenea funcție: să aibă studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă. I-am spus domnului Florin Tuiu de treaba asta și habar nu avea. E posibil așa ceva?”. Ion Ducu a recunoscut că nu îndeplinește această condiție, dar nu-și face probleme. „Nu am studii superioare, am absolvit liceul și școală tehnică de doi ani. Eu știu că a mai fost un președinte care a stat 20 ani, tot fără studii superioare, și a condus foarte bine arbitrajul în Dâmbovița” (n.r. se referă la Ion Coman).

De ce nu-l vrea Tudor pe Pitaru?

Sincer vorbind, Ducu este doar un președinte interimar la arbitri, care va coordona activitatea aproximativ o lună, adică o soluție de provizorat. Noi nu vom bate monedă pe studiile insuficiente ale noului președinte de arbitri, chit că Tudor Emil i-a eliminat din cursa alegerilor din acest motiv pe Cristi Catană, Florin Tuiu și Costel Badea. Ion Ducu reprezintă o opțiune de forță majoră, pentru a acoperi golul lăsat de demiterea lui Septimiu Burtescu. Cât despre Țuți Negoescu, nu mai merită această funcție, după dezamăgirile în lanț pe care le-a provocat. Altfel, e clar că Tudor Emil nu-l vrea pe Ion Pitaru ca șef al arbitrilor, preferându-i, pe rând, pe Petruța Iugulescu, Ioan Negoescu, Septimiu Burtescu și Ion Ducu. De ce? E incomod, iar el are nevoie de un președinte la arbitri pe care să-l manipuleze!

Foto Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here