Cum a renăscut Pițian cu Săndoi antrenor! Acum e dorit de campioana CFR Cluj

1250

Andrei Pițian a devenit cel mai atractiv jucător al Chindiei în această iarnă, apărând pe lista de transferuri a campioanei CFR Cluj. Noul antrenor al feroviarilor, Edward Iordănescu, îl cunoaște bine pe fundașul de 25 de ani, alături de care a mai lucrat în Liga 1 la Pandurii Tg. Jiu și Astra Giurgiu. În ciuda atracției de a face pasul către cea mai bună echipă a României din ultimii trei ani, chit că poate semna încă de pe acum, de vreme ce a ajuns în ultimele șase luni de contract cu Chindia, Pițian ar vrea mai degrabă continuitate la nivelul evoluțiilor. Conștient că e greu să se impună în Gruia în fața lui Andrei Burcă și Paulo Vinicius, în condițiile în care în lot mai sus fotbaliști interesanți, precum Denis Ciobotariu, Syam Ben Youssef sau Mike Cestor, ultimul însă accidentat, Andrei preferă să rămână la Chindia, unde este titular incontestabil.

„Este unul dintre cei mai buni fundași centrali din Liga 1”

Pițian a venit la Chindia în 2019, asta pentru că nu primea minute la Botoșani. Nici la Târgoviște nu a jucat foarte des cu Viorel Moldovan, care nu a ezitat să-l critice public, după anumite prestații. Cu toate acestea, vara trecută a simțit că e șansa lui să prindă un loc de titular la Chindia, după plecările lui Benga și Diallo, dar și cu un antrenor mai echilibrat, riguros tactic, care provine din fundaș central. „Am văzut potențialul neexploatat al lui Pițian, iar la antrenamente am stat mult cu gura pe el, pentru a îndrepta anumite lucruri, inclusiv legate de plasament. La un moment dat s-a cam supărat, că-l tot cert, însă a muncit și mai mult, a corectat lucruri, iar acum este unul dintre cei mai buni fundași centrali din Liga 1. Dacă va rămâne la fel de serios și de preocupat să facă progrese, poate nici el nu anticipează unde poate ajunge”, a dezvăluit Emil Săndoi, care l-a folosit în toate minutele din turul campionatului, devenind singurul jucător de câmp integralist din Liga 1.

„Vreau să rămân concentrat la ce am de făcut cu Chindia”

Andrei Pițian a crescut ca joc și cotă, întrucât dezvoltă o anumită inteligență. Am remarcat asta de la prima discuție, purtată telefonic, de fapt o invitație la emisiunea Sport Show, la Columna TV. Nu doar că a acceptat-o, însă a mulțumit pentru interesul acordat, după care a manifestat un permanent bun simț. La finalul sezonului trecut, a fost singurul jucător de la Chindia care și-a donat tricoul la un concurs online organizat de noi, adresat suporterilor echipei. Până la urmă, aici a bifat cele mai multe evoluții (33) și aici a marcat singurul său gol în Liga 1. A simțit că la Târgoviște poate să renască, refuzând vara trecută oferte superioare financiar din liga secundă, de la Petrolul Ploiești sau Universitatea Cluj. Iar acum refuză campioana en-titre și un alt nivel salarial, pentru a avea constanță la nivelul evoluțiilor. Și, de ce nu, pentru a ajuta Chindia să-și îndeplinească obiectivul. „Ar fi o onoare pentru mine să fac pasul spre o echipă cu pretenții, dar momentan sunt sub contract cu Chindia și vreau să rămân concentrat la ce am de făcut aici. Am intrat în ultimele șase luni de contract, în vară voi fi liber și voi vedea ce se va întâmpla”, a sunat declarația pentru Fanatik.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here