Copiii viitorului sunt rari! 0-50!!! Suntem peste tot „celebri”

706

GSP, PRO TV, Eurosport sau Sport.ro au dezvoltat un subiect care face înconjurul țării și zboară dincolo de granițele patriei. Într-un meci din campionatul județean al Juniorilor U19, Progresul Mătăsaru a fost învinsă pe teren propriu de Urban Titu cu… 0-50!!! Putea fi și mai mult, dacă arbitrii ar fi dictat și prelungiri, într-o partidă oficială, în care numai fotbal nu s-a jucat. Am înțeles că localnicii ar fi folosit și copii de clasele primare, care au făcut figurație, în timp ce vizitatorii au marcat gol după gol, cu mare, mare ușurință.

Made in Romania!

Dusă în derizoriu zeci de ani la nivel județean, iar apoi blocată o perioadă importantă de pandemie, competiția Juniorilor U19 la Liga a 4-a s-a reluat în primăvară, în sistem retur. Nu doar în Dâmbovița, ci și în alte județe, pentru a oferi jocuri oficiale tinerilor, cei mai mulți din mediul rural. Într-un context pandemic special, în țară și chiar în lume s-a apelat la diverse regulamente, pe principiul că e mai bine să se reactiveze fotbalul, decât să dispară. La acest nivel, rezultatele ar trebui să fie mai puțin importante, adevăratele obiective sunt cu totul altele. Tinerii au nevoie de competiții, de baze sportive, de un mediu care să-i ajute să se dezvolte, de antrenori licențiați și bine intenționați. Sincer, eu nu le găsesc vină copiilor implicați în această parodie, ei au făcut doar ce li s-a cerut. La fel ca la școală, și-au ascultat „profesorii”. Total neinspirați. S-au făcut de bășcălie nu doar în județ, ci în toată țara, în lumea largă. Cam aici suntem la nivel fotbalistic și social, asta este România zilelor noastre!

Finală decisivă, o decizie cinstită!

După câte s-au comentat pe marginea acestui subiect, ai zice că titlul județean la Juniori U19 a devenit o miză de interes global. Consider rezonabilă hotărârea Comitetului de Urgență al AJF Dâmbovița, care a stabilit o finală decisivă între Străjerii Târgoviște și Urban Titu, dacă se va ajunge la egalitate de puncte. Și cred că se va ajunge. Este o decizie cinstită. Dincolo de episodul dezonorant de la Mătăsaru, Urban Titu este unul dintre cluburile dâmbovițene cu o amplă activitate la nivel juvenil. Cu antrenori angajați, multe grupe, juniori talentați și condiții de pregătire decente. Nu e păcat de munca și eforturile celor implicați în acest fenomen la Titu? Ba chiar și de a celor de la Mătăsaru? Eu cred că oamenii maturi de pe acolo vor înțelege că desenele animate sunt doar pentru cei mici și că se impune o reabilitare publică, printr-o atitudine serioasă pe viitor.

Copiii vă țin minte!

Dacă acest caz a atras atenția opiniei publice prin vulgaritatea rezultatului, să știți că parodiile fotbalistice se practică și la alte niveluri, de ligă sau de vârstă. Echipe pe care le consideri serioase, oameni pe care îi consideri serioși, ajung să se vândă mai ceva ca parașutele pe centură. Mai ales spre finalul sezonului competițional. Până la urmă, fiecare își etalează tariful. Și nu doar la nivel județean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here