„Bătrânul” și marea… descătușare a Chindiei! Straton va visa toată viața golul lui Șerban

6454

Toate, pe lumea asta, au o limită, chiar și în fotbal. Au suferit târgoviștenii trei semieșecuri consecutive pentru ca, în sfârșit, să vină mult așteptata victorie. Mare parte a succesului se datorează unui gol extraterestru marcat de „bătrânul” și înțeleptul Andrei Dragoș Șerban, unul dintre cei trei chindiiști din SuperLigă, după Cornel Dinu, cel mai vechi jucător al Chindiei. La doar 22 de ani, mijlocașul târgoviștean arată o maturitate de invidiat și pentru jucătorii trecuți de 30 de ani, un fel de… Hemingway din „Bătrânul și marea”. Șerban a fost la un pas să salveze Chindia de la retrogradarea directă în partida cu Voluntari, i-au lipsit câțiva centimetri pentru golul de 3-2. Tot el putea aduce victoria târgoviștenilor în partida cu Gloria Buzău dacă… Și acum, pe dealul Colibașului, aduce victoria Chindiei, cu un gol de la 40 de metri, dublat de reușita lui Moldoveanu, după un penalty respins de Straton, tot la el. Partida cu FC Argeș a fost aprig disputată, dar bine contabilizată de antrenorul Vasile Miriuță, în condițiile în care Dinu și Plămadă au fost accidentați. Dar Chindia joacă altceva, s-a văzut și în partida cu Gloria Buzău, adică curajos, avântat și elaborat. Băimăreanul spune că mai are nevoie de doi, trei jucători, pentru a echilibra compartimentele. Este posibil să-i aibă și în vizor. Vom vedea, după aprobarea lui Andrei Cordoș, președintele Chindiei. Reconstrucția echipei târgoviștene, din mers, este dificilă, dar se poate face. Vor veni și meciuri mai ușoare, în care se pot face unele experimente. Adversarele întâlnite până acum au fost din seria celor cu pretenții.

Chindia, în buza play-off-ului

Evadata CSC 1599 Șelimbăr continuă cursa de anduranță, învingând și la Chiajna. Nu credem că ritmul acesta mai poate fi continuat multe etape. Problema e că pe locurile următoare, 2-9, se prefigurează o agitație a echipelor cu drept de promovare. Prin victoria cu FC Argeș și golaverajul pozitiv, cele 6 puncte ale Chindiei aduc echipa noastră în buza play-off-ului. Personal, cred că este doar o chestiune de timp, pentru a intra în grupul primelor 6, poate chiar etapa viitoare. Deasemenea, pauza – datorată jocurilor echipei naționale – va conta mult pentru Vasile Miriuță, în aprofundarea aspectelor legate de stilul de joc, de punerea la punct a unor scheme tehnico-tactice și de plasament la fazele fixe, cam deficitare până acum.

O notă de repetenție pentru așa zișii suporteri ai Argeșului

Este un moment prielnic și pentru spectatori, de a rămâne lângă echipă, pe stadion, și nu în fața televizoarelor, la meciurile de acasă. Mulțumim, din nou, suporterilor care au fost la Mioveni. Am fost și eu, și i-am admirat, pentru că au dominat galeria piteșteană. O notă de… repetenție pentru mulți așa ziși suporteri ai Argeșului care, pe lângă toate trivialitățile adresate echipei Chindia, și nouă, suporterilor, au mai și scuipat și urinat (!) pe autoturismele cu număr de Dâmbovița. Parcă erau din lumea a treia! Dar, bine că a învins Chindia, că descătușarea s-a produs, în sfârșit, că Șerban, „bătrânul” echipei la Mioveni, a marcat un gol pe care Straton îl va visa toată viața, și că ne-am bucurat împreună, jucători și suporteri. Urmează, pe Stadionul „Eugen Popescu”, partida cu Unirea Slobozia, pe 3 septembrie. Joc extrem de dificil, ialomițenii având 8 puncte și golaveraj 6-3. Poziția echipei în clasament spune totul despre intențiile lui Adrian Mihalcea, antrenorul pe care îl cunoaștem atât de bine. De-acum, Chindia are… liber la victorii, așa că se va face de 9 puncte.

VASILE NEAGU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here