Alba-neagra cu alegerile de la AJF Dâmbovița! Ce spune președintele interimar Florin Tuiu

1283

„În cazul alegerilor de la AJF Dâmbovița, trebuie respectat statutul”, a sunat mesajul ferm al președintelui Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu. În mod normal, până la această dată (10 noiembrie), Comitetul Executiv ar fi trebuit să convoace Adunarea Generală, pentru ca membrii afiliați să voteze un nou președinte, după decesul lui Emil Tudor încă din 7 octombrie. Termenul maxim de 30 de zile a fost depășit, alegeri care nu au fost stabilite nici măcar după ședința de marți a Comitetului Executiv. „Am propus ca dată a alegerilor 9 decembrie, însă DSP Dâmbovița a dat aviz negativ”, a motivat președintele interimar Florin Tuiu. Apoi, a propus o nouă ședință a Comitetului Executiv pentru 10 decembrie, pentru a stabili atunci o nouă dată a alegerilor. Propunere votată cu 6 la 1, după cum a transmis Tuiu. Din informațiile noastre, s-a opus Ionel Pitaru, singurul care a înțeles că lucrurile nu sunt așezate corect.

DSP Dâmbovița a dat aviz negativ pentru 9 decembrie?!

Conform statutului, Comitetul Executiv ar fi trebuit să propună o dată a alegerilor într-un interval cu termen maxim 10 decembrie. Atenție, Comitetul Executiv ar fi trebuit să decidă! Nu înțelegem cum a stabilit președintele interimar Florin Tuiu, de unul singur, ca dată a alegerilor 9 decembrie, pe care a și indicat-o în adresa către DSP Dâmbovița? E foarte posibil ca DSP să dea aviz negativ pentru 9 decembrie, ultima zi a stării de alertă, în condițiile în care la nivel de județ a fost depășit indicele de 3 cazuri la mia de locuitori. De ce nu a avansat Tuiu ca dată 10 decembrie, dincolo de starea de alertă și în termenul regulamentar de 30 de zile? Sau de ce nu a prezentat un plan al evenimentului, așa cum procedează alte instituții în raport cu DSP? Cu toate că, nu înțelegem cum în starea de alertă se pot organiza alegerile parlamentare la nivel național, în interior, cu milioane de oameni implicați, iar la AJF Dâmbovița nu poate avea loc un exercițiu electoral cu 100 de persoane, la exterior? Am solicitat și noi un răspuns din partea DSP Dâmbovița, pe care îl vom prezenta cu promptitudine.

Burleanu a solicitat respectarea statutului

Răzvan Burleanu a solicitat respectarea statutului și nu s-a întâmplat asta în ședința din 10 noiembrie a Comitetului Executiv al AJF Dâmbovița, care era obligat să avanseze o dată a convocării Adunării Generale în termenul maxim de 30 de zile. Abia apoi se putea solicita un răspuns din partea DSP. Spre exemplu, 10 decembrie este dincolo de starea de alertă, existând inclusiv varianta să nu mai fie prelungită. Florin Tuiu nu doar că s-a grăbit, dar și-a asumat un rol riscant, care poate avea repercursiuni inclusiv asupra asociației. „Nerespectarea de către AJF/AMFB a obligațiilor și atribuțiilor date prin statut și regulamentele FRF, a deciziilor și hotărârilor FRF/FIFA/UEFA și TAS duc la sancționarea AJF/AMFB cu următoarele măsuri: a. Suspendarea dreptului de a organiza competiții; b. Suspendarea calității de membru afiliat; c. Excluderea AJF/AMFB dintre membrii afiliați”, spune art. 14 din Regulamentul Disciplinar.

Comisia de Apel, prezidată de Viorel Orbeci

Comitetul de Urgență al AJF Dâmbovița a revenit la formula completă, locul regretatului Emil Tudor fiind luat de Mihăiță Ene, care li se alătură lui Florin Tuiu și Marian Ștefan. Altfel, a fost dizolvată Comisia de Apel, după retragerea președintelui George Bratu, comisie din care mai făceau parte Alexandru Istrate și Nelu Năsăudeanu. A fost numit un nou președinte în persoana lui Viorel Orbeci, iar noii membri sunt Adrian Pitaru și Tinel Aldea. Au fost luate și alte decizii, pe care ni le-a transmis în integralitate Florin Tuiu și pe care le vom prezenta într-un alt context.

Urmează…

„Despre noi, lotul Antalya, s-au scris 109 articole, însă de ce nu scrieți că un alt arbitru dâmbovițean face obiectul unei anchete la nivelul FRF, pentru că deține cont la pariuri? Doar pentru că este protejatul unei persoane importante din lumea arbitrajului? Este vorba despre…”. Și l-am contactat. „Autoritățile abilitate se ocupă de caz. Am încredere în organele competente”. Tot ca o informație de ultimă oră, unul dintre cei care și-au anunțat candidatura pentru funcția de președinte al AJF Dâmbovița e pe cale să renunțe la acest demers.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here