Primarul Griguță nu dă înapoi! Vrea un alt manager la Spitalul Orășenesc Găești

2515

Cristina Seltea este primul manager al unui spital din Dâmbovița care își pierde mandatul în timpul pandemiei. Se întâmplă la Spitalul Orășenesc Găești, mai puțin încercat în această perioadă, de vreme ce la nivelul urbei nu există decât un singur caz pozitiv la noul coronavirus. Dâmbovițenii infectați din zonă sunt direcționați către unitățile spitalicești din Târgoviște și Pucioasa, mai bine dotate material și uman. „Mi-a expirat mandatul, dar mă așteptam să fie prelungit, ca să trecem cu bine peste pandemie. Primarul nu mi-a adus niciun reproș. A chemat trei medici din spital și i-a întrebat care vrea să conducă. N-a vrut nimeni. Sincer, logic și elegant era să-mi prelungească mandatul până scăpăm de situația asta. Apoi găsea altă variantă. Nu m-am simțit niciodată atât de umilită ca acum. Spune-mi de ce nu mă vrei, cu ce am greșit?”, a declarat medicul Cristina Seltea, managerul Spitalului Orășenesc Găești, pentru incomod-media.ro.

„Directorul medical a devenit manager interimar”

Subiectul a stârnit atenția presei centrale, intrând pe fir jurnaliștii de la Libertatea, alături de care am colaborat la realizarea unui articol, care să cuprindă și un punct de vedere al primarului din Găești, Gheorghe Grigore, mulți ani președintele echipei de fotbal a urbei. „Eu nu am schimbat niciun manager, e un mandat care s-a încheiat. Doamna are o vârstă, pe care i-o respect. Putea să fie la pensie, dar i-am prelungit colaborarea cu încă doi ani. Peste un an și jumătate, dumneaei pleacă definitiv, iar noi vrem să punem un manager pentru un mandat de patru ani. Se va scoate postul la concurs. E o gândire de perspectivă, de viitor. Nu este nimic personal, dimpotrivă, i-am mulțumit pentru întreaga activitate. Eu am dorit să fie un manager din mijlocul lor, dar nu a vrut nimeni. Faptul că au intrat în grevă cadre medicale, în semn de susținere cu doamna doctor, sunt povești de adormit copii. Situația e sub control, directorul medical a devenit manager interimar. Eu am o relație specială cu oamenii. Am ieșit pe Facebook în fiecare seară și le-am spus ce și cum să facă. Au respectat Ordonanțele. Ba, o dată, am uitat să intru în live și m-au certat oamenii, că de ce n-am fost online”.

Deces la Cojasca, asistentă infectată la Infecțioase Târgoviște

Între timp, au mai apărut două informații îngrijorătoare. A decedat la o unitate medicală din București un bărbat de 57 de ani din Fântânele – Cojasca, confirmat cu COVID-19. Iar o asistentă medicală de 48 de ani, din Târgoviște, care își desfășoară activitatea la Secția Boli Infecțioase, a fost depistată pozitiv, spre îngrijorarea cadrelor din spitalul tampon al județului, unde sunt tratate cazurile grave de coronavirus.

Sursa foto: Facebook Cristina Seltea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here