A murit Gheorghe Ilinca, fostul portar al lui CS Târgoviște! „Nu mai avea nici casă. Nici coșciug sau haine nu are de înmormântare”

2704

Fotbalul târgoviștean mai primește o lovitură cumplită. S-a stins din viață, la 67 de ani, Gheorghe Ilinca, fostul portar al marii echipe CS Târgoviște din perioada 1976-1982. „Era amărât, nu mai avea nici casă. Trupul lui e depus la medicină legală, la Târgoviște. Cei de acolo au transmis să meargă cineva joi cu coșciug și haine, să-l înmormânteze. Cine să meargă, de unde bani? Păcat de el!”, ne-a contactat un fost coleg al regretatului Ilinca.

A fost coleg cu Narcis Coman, apoi cu Dobrin

Gheorghe Ilinca s-a născut pe 24 august 1953 la Lucieni (Dâmbovița) și a fost legitimat pentru prima dată la Petrolul Târgoviște. În ianuarie 1977 a fost transferat de CS Târgoviște, evoluând în trei partide din campania de promovare în Divizia A, cu Nicolae Proca antrenor. A fost rezerva lui Narcis Coman în prima ligă, după care a mers la Cimentul Fieni. A revenit la Târgoviște pentru o nouă promovare, în sezonul 1980-1981, fiind coleg de echipă cu Nicolae Dobrin. A continuat să apere în campionatul județean până aproape de 50 de ani. A urmat o perioadă nefericită a vieții, una chinuită, care s-a încheiat astăzi. A plecat după Tică Gheorghe, Puiu Neagu, Claudius Sava, Florin Grigore, Nicușor Kallo sau Gicu Dobrin. Dumnezeu să te odihnească în pace, Gigi Ilinca!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here