Terminați cu găștile, cu bătăile și jucați fotbal! Viorele, fă ordine la Chindia!

2996

Aplaudat după trei etape cu victorii la debutul ca antrenor al Chindiei, Viorel Moldovan este contestat după alte trei meciuri, în care s-a câștigat un singur punct. Fanii prezenți la Ploiești i-au solicitat demisia, conducătorii îl „carotează”, iar jucătorii sunt pe găști, încât au ajuns să se bată între ei la antrenamente. Parcă n-ar fi colegi, ci dușmani, iar tensiunile se resimt în jocul echipei.

Florea, lăsat acasă!

Viorel Moldovan a intervenit în forță și a luat decizii dure în dreptul celor mai capricioși jucători, Cristi Cherchez și Daniel Florea, după meciul de tristă amintire cu CS Mioveni (0-2). Primului i-a retras banderola de căpitan, iar pe celălalt l-a lăsat în afara lotului pentru meciul cu Petrolul. „Aşa am decis eu cu Florea. El nu trebuia să execute acel penalty cu Mioveni. Era altcineva desemnat. Şi dacă nu respecţi anumite aspecte, normal că trebuie să fi pedepsit. Asta nu înseamnă că am ceva cu el şi nu poate reveni în lot. Trebuie să existe ordine şi disciplină. Dacă vor înţelege acest lucru jucătorii, foarte bine, dacă nu, vom vedea unde se va ajunge”, a comentat Moldovan la finalul ultimului eșec, cu Petrolul (0-2).

Cherchez, deposedat de banderolă!

Iar acum Cherchez. „Am luat o decizie după meciul cu Mioveni. Nu am nimic personal cu Cristi, e un băiat excepţional, dar eu văd altfel un lider. Pentru mine, liderul unei echipe trebuie să fie catalizatorul numărul 1, trebuie să dea şi să ofere mult mai mult. El are un potenţial enorm. Asta nu înseamnă că nu poate să revină şi să devină din nou căpitanul echipei. Depinde numai şi numai de el. Nu ştiu şi nu mă interesează dacă l-a afectat. Eu sunt antrenor şi iau decizii”. E clar că decizia l-a afectat pe Cherchez, care nu a fost în apele lui la Ploiești.

Strângeți rândurile!

Viorel Moldovan joacă tare, cu tupeu, însă rezultatele și jocul echipei nu-l mai ajută deloc. Probabil că Nicu Croitoru nu ar fi luat asemenea decizii de forță, însă el a găsit soluții să scoată echipa din perioadele de criză. Criză este și acum la Chindia, iar Moldovan are datoria să o stopeze. În asemenea momente își probează valoarea un antrenor adevărat. Dacă tot nu a cedat după eșecul de la Ploiești, fostul internațional ar trebui să știe că nu mai dispune de mult credit. Încă un rateu sâmbătă, cu Daco-Getica București, presupune o demisie de onoare. Iar Vio Moldovan are onoare! Ne îngrijorează jocul echipei, în condițiile unui lot valoros. S-au pierdut prea multe puncte în ultimele trei meciuri, iar vina merge și către antrenor. Viorel Moldovan nu-și permite să se joace cu imaginea lui, mai ales că mandatele sale ca tehnician au fost cam scurte. Noi credem că poate mai mult, Chindia poate mai mult, iar rândurile se strâng la greu! Terminați cu găștile, cu bătăile și jucați fotbal!

Scurte comentarii

* Un tip deschis, Viorel Moldovan preferă un discurs modern, spontan, însă și vulnerabil pe alocuri.

* Impresia este că Moldovan e lucrat din interior. Anumiți jucători evoluează suspect de slab, unii dintre ei cunoscuți ca apropiați ai conducerii.

* Nu am înțeles anumite decizii de titularizare ale antrenorului. Poate că Iustin Popescu, Meilă, Gîsă, Acasandrei, Rogoveanu, B. Vasile, Stoica, Nisipeanu, Manea, Șerban și Ioniță merită mai multă atenție.

* În asemenea momente se vehiculează diverse variante de schimb pentru banca tehnică. Să fie Daniel Oprița? Sau Vivi Răchită?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here