Libertatea presei traversează un moment de criză la nivel mondial, tot mai mulți jurnaliști devenind ținte ale crimei organizate. Periodic, jucători importanți ai presei de investigație sunt atacați fără nicio reținere, în plină stradă, ultima dintre victime fiind olandezul Peter R. de Vries. Chiar și în România s-a scris mult anul acesta despre planificarea unui asasinat la adresa unui jurnalist din Timișoara, Dragoș Boța, încât nu poți să nu iei în calcul amenințările care apar, direct sau prin intermediari. Amenințări pe care le-am trăim și noi de-a lungul carierei, și care apar atunci când vorbim despre persoane implicate în treburi murdare. Intimidări de care am avut parte și atunci când am abordat un subiect aparent vreo importanță, un banal campionat de futsal amatori, coordonat de persoane implicate în Dosarul Deghizaților. Nu ne este teamă, însă rămânem vigilenți și corecți cu opinia publică.
Ce regulamente, bani să iasă!
Una câte una, echipele se retrag dintr-o competiție de duzină, care se desfășoară într-un amatorism total, în organizarea DJST Dâmbovița. De fapt, a interimarului Septimiu Burtescu, tras pe linie moartă de Comisia de Disciplină și Etică din cadrul Federației Române de Fotbal, care l-a suspendat din activitate în Dosarul Deghizaților și i-a aplicat o sancțiune financiară de 250.000 lei, evident, neplătită. Ținând cont de amatorismul managerial al personajelor implicate în organizarea întrecerii de futsal, am ignorat subiectul în ultima perioadă, chit că reclamațiile au explodat. „Nu există termometrizare, declarații pentru combaterea pandemiei, nu se prezintă rezultatul unor teste și nici măcar un buletin de vaccinare. Noroc că nu a trecut pe acolo niciun reprezentant al DSP”; „Multe echipe s-au retras, iar altele au fost acceptate în timpul competiției, după mai multe etape disputate”; „Ce regulament, regulile se schimbă după bunul plac, în timpul competiției. Nu se ține cont de lotul de jucători prestabilit, pleacă unii, vin alții, se plimbă de la o echipă la alta”; „Sunt meciuri care se joacă fără asistență medicală de specialitate, chiar dacă au apărut accidentări destul de grave”; „Fără arbitri activi, delegați de la Comisia Județeană, vă dați seama ce nemulțumiri apar la jocuri. Te arbitrează Burtescu, te împachetează Burtescu, te judecă Burtescu”; „Nu există nicio restricție privind accesul în tribune. Intră cine vrea, înjură pe acolo, ți-e și frică să zici ceva”; „Nu se pune preț pe calitatea competiției, taxele sunt importante. Nu ne simțim respectați”. Ce regulamente, bani să iasă!
„La concursurile organizate de Crucea Roșie, noi, profesioniștii, NU participăm!”
Printre echipele participante se numără și Spitalul Târgoviște, o prezență obișnuită și la competițiile de minifotbal, avându-l ca lider pe managerul instituției, dr. Claudiu Dumitrescu. Nemulțumită de faptul că adversarii rulează jucători fără nicio restricție, conducerea echipei Spitalul Târgoviște a transmis organizatorilor o scrisoare deschisă, prin care atrage atenția asupra aspectelor neregulamentare din competiție. „În atenția organizatorilor!… Am văzut în această competiție, așa cum ne-ați asigurat încă de la început, bucuria unor jocuri cu miză, dar sub nivelul echipelor de profesioniști, pe care vă asigurăm că îi respectăm. Vă atragem atenția atât dumneavoastră, ca promotori, cât și domniilor lor, că stricați prin creșterea excesivă a nivelului competiției atragerea publicului larg în ceea ce se numește <<Mișcarea pentru toți>>. Prin similitudine, vă dăm un exemplu. La concursurile organizate de Crucea Roșie, noi, profesioniștii, NU participăm! Vă rugăm respectuos să reanalizați această situație și, dacă doriți, puteți să ne propuneți să ne retragem, pentru a invita o echipă de futsal din campionatul României”. Fix indivizii ăștia au vrut să căpușeze fotbalul dâmbovițean, după ce s-au deghizat prin Antalya sau Cipru în arbitri bulgari, găgăuzi sau kîrkîzi. Tupeul lor e fără limite!