Sepsi 2 pierde pe Patrana! Pucioasa pregătește barajul promovării în Liga a 2-a

1093

Un meci pe Patrana are farmecul lui. Panorama e superbă, mai ales în toiul primăverii, chiar dacă o ploaie rece s-a abătut peste orașul stațiune. Tăvălugit și proaspăt udat, gazonul arată bine (cam tare, totuși), iar tribunele sunt destul de populate. Mai greu e cu mingiile care survolează gardurile, dispar ca avioanele în Triunghiul Bermudelor. „Dacă n-ar fi acel grup administrat de Cristi Mănică (n.r. cel mai fidel suporter al echipei, imobilizat într-un scaun cu rotile), nu s-ar știi nimic despre noi. Parcă nici nu existăm, chiar dacă suntem foarte aproape să jucăm un baraj de promovare în Liga a 2-a”, vorbește pe bună dreptate căpitanul Narcis Marina. După succesul cu satelitul lui Sepsi, Pucioasa s-a distanțat la 11 puncte de locul 3 și se pregătește pentru un duel de gală cu CSM Slatina, într-o primă fază a barajului ce duce în eșalonul secund. Consiliul Județean Dâmbovița va ajuta financiar și acest club din sezonul următor, însă în cazul unei promovări, vor fi multe și dure cerințe. Stadionul nu îndeplinește condițiile pentru a găzdui meciuri de Liga a 2-a, iar dacă echipa va juca într-un alt oraș, municipalitatea nu va mai asigura finanțare (acum este de 400.000 lei), trebuie cinci grupe de juniori, plus multe alte aspecte obligatorii, ce presupun un efort financiar important. Dar, echipa va merge la baraj și are șansele ei…

Fără tik-tok la promovare

Cu un lot restrâns, din care a mai extras juniori pentru meciul celor de la CSȘ Târgoviște, Sică Bârdeș s-a văzut nevoit să apeleze în formula de start la patru Underi și doi jucători aduși de la Liga a 5-a. Iar Pucioasa chiar a avut un start lansat, prin golul lui Simion (4), care a finalizat din alergare la colțul lung, și cu multe ocazii. Meciul putea fi rezolvat încă din prima repriză, însă zarurile păreau fi aruncate în debutul părții secunde. Marina (48) a transformat un penalty, al optulea din acest sezon, după care tot el l-a executat și pe cel cu numărul 9. Cu pasă către Calofir (50), care a venit însă din careu, și golul a fost anulat. O copilărie de curtea școlii, pe care o încearcă puștanii pe tik-tok, dar care nu-și are rostul la un asemenea nivel și într-un asemenea moment. Pentru că în loc de 3-0, s-a făcut 2-1, după ce Mathis (52) a transformat impecabil o lovitură liberă. Putea fi și 2-2, dacă „Generalu” nu intervenea salvator în finalul jocului. Bine, mai putea marca și Pucioasa, cu alte două goluri corect anulate și cu ocazii irosite tot ca în curtea școlii. Finalul l-a găsit pe Sică Bârdeș negru de supărare, pe bună dreptate, chit că echipa sa a bifat o victorie importantă. Jucătorii de la Pucioasa reprezintă acum o grupare de top la Liga a 3-a și au o șansă poate unică în viață de a bifa un rezultat fabulos. Mai multă seriozitate nu strică.

Caseta tehnică

Stadion: „Dumitru Tică Popescu”. Au marcat: Radu Simion (4), Narcis Marina (48 – pen) / Matyas Mathis (52). Au arbitrat: Ciprian Aelenei (Iași) – Damian Antal, Alexandra Apostu (ambii Bacău). Observatori FRF: Mugurel Vădan (București), Mihai Duras (Deva).

Pucioasa: Ghițescu – Simion, Ciobanu, Marina, Diță, Enache, Dragnea, Lungeanu, Samoilă, Croitoru, Calofir. Rezerve: Tudor, Mocanu, Căpraru, Dumitrașcu, Țilică.

Sepsi 2: Niczuly – Popa, David, Berde, Vereș, Kocsis, Mathis, Suto, Toma, Pal, Șerban. Rezerve: Menyhart, Horciu, Hamciuc, Bende, Nistor, Becze, Grigore, Renfa. Antrenor: Alexandru Andrași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here