Dacă la baschet Cătălin Tănase și-a exprimat acordul pentru a continua ca antrenor principal la CSM Târgoviște, în cazul echipei de volei banca tehnică a rămas descoperită. Spaniolul Guillermo Naranjo a ales o experiență în Polonia, la Enea PTPS Pila, antrenând în paralel și naționala Greciei. La volei CSM Târgoviște se pregătește instalarea sârbului Luka Valerijan, în ultimii ani la CSM Lugoj.
La volei e interdicție totală la transferuri!
Dacă în cazul echipei de baschet există un staff tehnic, cu care Prisăcaru a discutat în privința lotului, președintele nu s-a mai implicat și la volei, unde puterea a fost transferată către vicepreședintele Cristi Savu. Acesta a recunoscut că se negociază cu mai multe jucătoare, numai că există o interdicție la nivelul transferurilor, care va fi ridicată doar după ce se achită o datorie de 11.500 euro, către fostul antrenor italian Stefano Micoli. Rămâne de văzut dacă „interimarul” Savu se va angaja să o plătească prin club, din bani publici. Cert e că cei 11.500 euro trebuie să ajungă la italian, altfel CSM nu poate transfera.
Cu cine s-a negociat!
În ciuda impedimentelor, lotul echipei de volei pentru noul sezon competițional este creionat, însă nu garantăm că toate jucătoarele ce vor fi prezentate vor ajunge la Târgoviște. În principiu, vor rămâne pe loc, se înțelege, Diana Calotă și Alexandra Trică, plus Ramona Marciu și Adina Roșca. Poate chiar și căpitanul Milagros Collar, însă aici șansele de reușită sunt mai mici. Mai departe, s-ar mai fi obținut acordul de transfer pentru Lorena Ciocian, Mihaela Ozun, Mihaela Pamfil, Gabriela Bălae, Andreea Lakovic, Dubravka Djuric, Tanja Sredic și Sara Klisura. Revenim puțin la Calotă, cu o situație mai specială. Anumite jucătoare condiționează transferul la CSM, de dispariția Dianei din lot, considerând că are o influență exagerată la nivelul vestiarului. Rămâne Calotă, nu vin unele jucătoare. Pleacă aceasta, apar altele. Probabil că va câștiga, încă o dată, târgovișteanca.
Prisăcaru a propus bani mai puțini la volei și mai mulți la fotbal
Reluăm o declarație a președintelui Ciprian Prisăcaru, exprimată pe 13 iunie, înaintea meciului retur dintre Chindia Târgoviște și FC Voluntari, din cadrul barajului de promovare în Liga 1 la fotbal. „Din punctul meu de vedere, dacă promovează Chindia, aș propune ca 80% din bugetul destinat voleiului, să meargă la echipa de fotbal, echipa fanion a Târgoviștei. Din mai multe considerente. Numărul de juniori legitimați pe sporturile respective în comunitate, tradiție, interesul manifestat de comunitate, comparație între numărul de antrenori specializați pe volei și fotbal. Concluzia personală, în urma auto-analizei interne, este că raportul între costuri și activitate este unul care nu încurajează o investiție în volei la nivelul mediu per sezon de până acum. Ca să fim competitivi, este nevoie de un sistem complet: centru de copii și juniori cu minim 150 de sportivi și minim 4 antrenori, Asociație Județeană de Volei, Comisie Județeană de Arbitri și buget dublu. Nu ne avantajează cu nimic să cumpărăm rezultate, nu cred că poate fi un obiectiv real și de viitor. Este o părere personală, bazată pe metodica și managementul în sportul de performanță. Avem de ales între a cumpăra rezultate, și atât, sau a dezvolta un sistem corect cu impact pe mulți copii, antrenori, arbitrii din comunitate. Eu, ca om de sport, am datoria de a spune lucrurile astea. Am așteptat să mă conving personal, iar acum o pot spune convins fiind, după ce am privit lucrurile și din perspectiva omului de administrație, dar și a președintelui de club. Voleiul este un sport cu numai 2.600 de practicanți la nivel național și ăștia legitimați, nu practicanți reali”.