Secretele lui Diego Longo! Antrenorul italian s-a fentat singur

8316

Așteptată cu deosebit interes, emisiunea Sport Show, de luni seară, realizată de jurnalistul Costin Mihai la Televiziunea Columna, l-a avut ca invitat pe Diego Longo, antrenorul echipei Chindia Târgoviște. Uns cu toate alifiile fotbalului și bun vorbitor al limbii noastre mioritice, italianul a răspuns la toate întrebările moderatorului, unele destul de subtile, lăsând impresia că este deschis dialogului, că nu are nimic de ascuns și că stăpânește situația echipei sale. Uneori, chiar a insistat pe răspunsuri… repetându-le, pentru a fi înțeles mai bine. Tocmai aici a fost prins în ofsaid, rămânând în afara „jocului”, pentru că atunci când insiști pe un răspuns, pentru a căpăta credibilitate, o faci – de fapt – ascunzând un secret și prezentând un înlocuitor de umplutură.

Ansamblu echilibrat, acolo unde bate vântul?

Iată câteva exemple: întrebat de ce a acceptat plecarea portarului Railean, cel mai bun jucător al Chindiei în acest sezon, excelent și în poarta Moldovei în preliminariile EURO ’24, Longo a repetat, chiar sub o formă plictisitoare, că postul de portar este foarte bine acoperit de Iustin Popescu, la fel de bun ca internaționalul moldovean, și că a mai adus un portar cu experiență, pe Contra. În plus, mai are și un copil talentat de la juniori. Deși, întrebarea era clară (De ce a fost lăsat să plece Răilean?), aflat sub presiune și forțând cu (Lăsați-mă să termin), repeta mereu că Iustin Popescu este de același nivel și postul de portar este foarte bine acoperit. Înțelegând că nu poți să scoți secretele din gura unui invitat cu cleștele, moderatorul trece spre mijlocul terenului cu un zâmbet în colțul gurii, pe care telespectatorii l-au înțeles și aprobat. De această dată, întrebările au fost legate, în special, de plecările jucătorilor Golofca și Prejmerean. (De ce nu este reprimit Golofca la echipă?). Aici, pe fondul unei vizibile agitări, căci plecarea lui Cătălin s-a produs în urma conflictului cu Diego, toate explicațiile au fost apă de ploaie bătută-n piuă! Doar vârsta suceveanului (33 de ani) ar fi putut avea o minusculă acoperire, dar nici măcar aceasta. Cum să susții că sunt alți jucători tineri mai buni, că o echipă valoroasă are nevoie de un ansamblu echilibrat, când acolo bate vântul? Deci, alt secret neelucidat, păstrat de italian în mintea sa.

Antrenor sau manager? Ori amândouă?…

Chiar pe cinstite, vine Golofca, își cere scuze, renunță la jumătate de salariu și nu-l reprimești, știind că este cel mai experimentat jucător din lotul Chindiei! (Nu trebuia să-și ceară scuze, suntem bărbați), a zis antrenorul. Dar nu erau cuvintele lui. Despre Prejmerean, o bună parte din sezon căpitanul echipei, a cotit-o spre vina altora sau a nimănui… Și uite așa, Diego Longo s-a fentat singur, uneori – cum aminteam – chiar și în afara terenului, adică în ofsaid. Întrebarea de final a fost ca cireașa de pe tort pentru telespectatori: (O să mai veniți la emisiunea mea?). A aprobat cu multă generozitate, dar, în suflet cred că simțea o durere. Iar mie, mi-a venit în memorie o zicere recentă a lui Ghergu: (La Chindia, Diego Longo face ce vrea el). Chiar, apropo de titlul unui articol recent. Ce post ocupă Diego Longo la Chindia, antrenor sau manager? Ori amândouă?!!…

VASILE NEAGU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here